0
Domaći fudbal

Srpski „Ujka Sem“ ispostavio račun „večitima“

Objavljeno: 09.04.13 u 11:56

digitron

Poreska policija je prethodnih nekoliko meseci češljala poslovne knjige najvećih srpskih fudbalskih klubova i prema podacima do kojih je došao „Sport“ pronašla je ogromna dugovanja prema državi.

Naime, inspektori smatraju da su klubovi dužni da državi uplate porez na dodatnu vrednost za ostvarene transfere i to u periodu od kada je ova mera uvedena (1. januar 2005. godine) pa do danas. Ukoliko se ne pronađe zajednički jezik Partizan bi u državnu kasu na ime poreza morao da uplati 17 miliona evra, Crvena zvezda osam, a OF Beograd sedam miliona.

Iz Fudbalskog saveza Srbije su se već oglasili i to tako što će klubovima na sastanku u Poreskoj upravi pomoći generalni sekretar Zoran Laković, koji će pokušati da odbrani stav da klubovi nisu imali obavezu da plaćaju porez jer su transferi zavođeni kao „uvoz roba i usluga“ na koji se ne plaća PDV.

U problemu pored navedenih fudbalskih klubova mogli bi da se naću i svi ostali sportski kolektivi pošto niko nije plaćao PDV na transfere igrača, a novca nema u klupskim kasama ni za osnovne potrebe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter