0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Simonović: „Za bodove i samopouzdanje“

Objavljeno: 09.04.13 u 11:06
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Radnički stiže u „Pionir”, čeka ga crveno-bela mašina, koja u poslednje vreme na radi punom parom. Posle solidne partije i pobede protiv Konstantina, u kojoj je za samo devet minuta ubacio devet poena, krilo Crvene zvezde Marko Simonović spreman je za sredu i dolazak Kragujevčana.

„Radnički je jedna od tri naše ekipe iz NLB lige, pa je potpuno suvišno govoriti o njihovom kvalitetu. Jedino je jasno da od prvog minuta moramo da igramo maksimalno angažovano, da bismo uspeli da srušimo izuzetno jaku ekipu trenera Miroslava Nikolića“ – objašnjava Simonović i dodaje:

„Uostalom, protiv istog rivala igramo polufinale Fajnal fora Jadranske lige za dve nedelje, pa moramo da ih nadigramo kako znamo i umemo…“

U poslednjem duelu ovih ekipa, Kragujevčani su prvi put slavili protiv Zvezde ove sezone, doduše u „Jezeru”.

„Tačno, ali smo bili oslabljeni, bez Vuka Radivojevića i Igora Rakočevića, dok su oni igrali bez Aleksandra Ćapina. Generalno, nikako nisu naivni i koriste svaku priliku da kazne vaše greške, pokušaće sve da nas dobiju. Na nama je da opravdamo ulogu favorita, budemo požrtvovani u odbrani, i dobrim i smirenim napadom rešimo meč.“

Sutrašnji okršaj sa Kragujevčanima sigurno je bitan i na psihološkom planu, zbog predstojećeg završnog turnira regionalne lige u Laktašima.

„Svakako je bitno da ih dobijemo i zbog Fajnal fora, mada je ta utakmica u Laktašima priča za sebe, potpuno nezavisna od ove sutrašnje, jer nosi veliki ulog – plasman u Evroligu“ – kazao je Marko Simonović, prvotimac Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter