0
Evroliga

Navaro doneo Barsi pobedu u produžecima

Objavljeno: 09.04.13 u 22:07

juan-carlos-navarro

Prvi meč četvrtfinala Evrolige doneo nam je puno uzbuđenja, a Barselona je uspela da trijumfuje protiv Panatinaikosa u produžecima sa 72:70 (11:21, 23:11, 11:19, 19:13, 8:6).

Gosti iz Atine su iskoristili uspavanost Barselone na početku meča i brzo stekli solidnu prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila 10 poena. Ipak, Katalonci prave seriju od 11:0 na početku druge deonice i preuzimaju vođstvo. Panatinaikos je ponovo poveo, ali je Barsa vrlo brzo uspostavila rezultatski priključak i na odmor odlazi sa vođstvom od 34:32.

U nastavku susreta Panatinaikos preuzima inicijativu i preko Lazmea ponovo dolazi u vođstvo. Barselona tek sredinom poslednjeg perioda igre trojkom Jasikevičijusa dolazi do izjednačenja i utakmica uvodi u neizvesnu završnicu. Oba tima imala su priliku da dođu do pobede, ali u poslednjem minutu nijedna nije uspela da pronađe put do koša, pa je meč ušao u produžetke.

Veoma uzbudljivo bilo je u produžecima, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Barsa je došla do prednosti trojkom Navara za 72:70 na dva minuta do kraja. Ispostavilo se da je to bio koš koji je doneo Kataloncima prednost u četvrtfinalnoj seriji.

Najefikasniji u Barseloni bio je Huan Karlos Navaro sa 14 poena, dok su po 13 poena postigli Viktor Sada i Ante Tomić koji je zabeležio i 12 skokova. U Panatinaikosu su se najviše istakli Džejms Gist i Stefan Lazme sa po 14 ubačenih poena.

Katalonci su ovim trijumfom poveli sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji, a naredni meč je na programu 11. aprila u 20:45 časova takođe u Barseloni. Prva ekipa koja dođe do tri pobede plasiraće se na fajnal for najjačeg evropskog takmičenja.

Četvrtfinale Evrolige, prvi mečevi

utorak, 9. april
Barselona – Panatinaikos 72:70

sreda, 10. april
CSKA Moskva – Kaha Laboral (18:00)
Olimpijakos – Anadolu Efes (20:00)
Real Madrid – Makabi Elektra (20:45)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter