0
Evrokupovi

Galatasaraju pobeda, Realu polufinale

Objavljeno: 09.04.13 u 22:53

Drogba

Pobeda Reala od 3:0 u prvom meču četvrtfinala sa Galatasarajem nije davala mnogo šanse ekipi iz Istanbula da može do polufinala. Ipak, je turska ekipa dala sve od sebe da dođe do trijumfa i u tome su uspeli. Pobedom od 3:2 (0:1) Galatasaraj se časno oprostio od ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i na taj način svojim navijačima koliko toliko dala razlog za zadovoljstvo.

Madriđani su ušli u ovaj meč kao da je 0:0. Već u 7. minutu dolaze do vođstva od 0:1 golom Kristijana Ronalda koga je uposlio Kedira. Sredinom prvog poluvremena Di Maria je imao odličnu šansu da duplira prednost Reala, ali je Muslera odbranio njegov šut. Galatasaraj je tek u 38. minutu uspeo da zapreti gostima preko Snajdera kome je Dijego Lopes odbranio udarac.

Domaći fudbaleri nisu želeli da završe takmičenje u Ligi šampiona, a da ne postignu gol kraljevskom klubu. I zatresli su mrežu velikog Reala. I to ne jedanput, već tri puta. Prvo je Emanuel Ebue izjednačio u 57. minutu posle asistencije Snajdera i taj pogodak je dao krila fudbalerima Galate. Za samo dva minuta, ekipa iz Istanbula je postigla dva gola. U 70. minutu je Snajder doveo Galatasaraj u vođstvo, a onda je Drogba dva minuta kasnije spektakularnim golom povećao prednost svoje ekipe. Kristijano Ronaldo je svojim drugim golom ublažio poraz Reala u poslednjim trenucima meča i postavio konačan rezultat 3:2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter