0
Evropske lige

Građani smirili đavole

Objavljeno: 08.04.13 u 22:55

sergio-aguero

Mančester Siti se potrudio da se šampion Engleske ne sazna baš tako brzo, pošto su u gradskom derbiju uspeli da savladaju lidera Mančester Junajted sa 2:1. Meč na Old Trafordu rešio je Serhio Aguero sjajnim solo prodorom, ali i pored ovog trijumfa građani mnogo zaostaju za crvenim đavolima – čak 12 bodova. Ovo je bio prvi poraz Junajted u Premijer ligi posle čak 18 mečeva.

Ser Aleks Ferguson je meč počeo u sledećem sastavu: De Hea; Rafael, Ferdinand, Džons, Evra; Kerik, Gigs, Jang; Velbek, Runi, Van Persi. Roberto Manćini nije odustao od svoje ziheraške taktike kada igra derbi u gostima, pa je opet krenuo sa jednim napadačem: Hart; Zabaleta, Kompani, Nastasić, Kliši; Beri, Jaja Ture, Milner; Silva, Nasri; Tevez.

Nismo gledali spektakularan fudbal u prvih 45 minuta, videli smo borbu na sredini terena i nijednu pravu priliku. U nastavku se slika promenila, a sve je počelo u 52. minutu kada je Silva pročitao loš pas Gigsa, prošao po levoj strani, pronašao Nasrija u sredini, a ovaj vratio loptu Milneru koji je šutirao, lopta je zakačila Džonsa i završila u mreži. Ipak, ostaje pitanje da li jedan od igrača Sitija markirao De Heu…

Nije dugo trajalo vođstvo Sitija, samo sedam minuta, a tada je posle centaršuta Van persija, lopta na drugoj stativi uz mnogo sreće došla do Džonsa koji je zahvatio glavom, a ona se od leđa Vensana Kompanija odbila u mrežu. Siti ipak dolazi do pobede u gradskom derbiju golom Serhija Aguera, koga je Manćini uveo u igru u 71. minutu. Sedam minuta je trebalo Argentincu da postigne gol i reši meč, a to je učinio nakon što se prošetao kroz odbranu crvenih đavola.

Junajted ostaje na čelu sa 77 bodova, Siti sada ima 65, ali je to i dalje ogroman zaostatak na samo sedam mečeva pre kraja šampionata.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter