0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Dauda za pobedu Zvezde

Objavljeno: 07.04.13 u 16:58
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u utakmici 22. kola JSL na gostovanju ekipu Smedereva sa 1:0 (0:0). Bila je to izuzetno teška utakmica za izabranike Rikarda Sa Pintua koji su bili suočeni sa ozbiljnim bunkerom Smedereva čiji igrači niti jednom nisu pokazali ozbiljniju nameru da ugorze gol Bajkovića.

Ta i činjenica da je teren na stadionu Smedereva bio prilično loš onemogućila tečniju igru crveno – belih.

Prvo i drugo poluvremene bili su preslikani, mada je u drugom delu igre Zvezda stvorila znatno više šansi, pogotovo od trenutka kada su posle isključenja Radosavljevića u 56. minutu imali igrača više.

Kolosalnu priliku da ranije reši pobednika imao je Dauda u 82. minutu utakmice kada je zatresao prečku gola Živkovića sa nekih 7 metara, međutim za ovaj promašaj napadač crveno – belih iskupio se u 89. minutu golom kojiim je doneo tri boda Zvezdi.

Crvena zvezda je ovom pobedom makar na kratko smanjila zaostatak na 4 boda za večitim rivalom koji svoju utakmicu protiv Vojvodine igra večeras od 19 sati.

90′ +4 Kraj u Smederevu. Crvena zvezda je golom Daude na samom kraju utakmice uspela da slomi otpor Smedereva i stigne do novih bodova

89′ GOOOOOOL 0:1! Slobodan udarac gotovo kod kornera sa desne strane izveo je Milijaš, lopta je preletela sve u petercu, a na drugoj stativi Dauda se najbolje snašao i smestio je glavom loptu u mrežu.

81′ Prečka Daude! Probio se Mladenović po levoj strani, ušao u kazneni prostor i onda po zemlji vratio ka Daudi koji je opalio po lopti iz prve ali nije imao sreće.

73′ Velika šansa za Zvezdu. Probio se Lazović po desnoj korner liniji, uputio centaršut po zemlji, lopta je prošla pored golmana Živković ali je jedan od defanzivaca Smederava sa dva metra sklonio loptu ispred Mudrinskog

69′ Pritiskaju crveno – beli odbranu „oklopnika“ ali nikako ne uspevaju da nađu put do mreže. Imao je Dauda priliku ali je njegov šut glavom završio u rukama golmana Smedereva.

59′ Odmah je na brojačanu prednost na terenu reagovao Sa Pintu i pojačao napad, pa je umesto Garida uveo Mudrinskog.

56′ Crveni karton za Radosavljevića. Posle jedne gužve na terenu lopta je stigla kod Kadua na koga je sa leđa naleteo Radosavljević i za sudiju je to bilo dovoljno da ga pošalje u svlačioniicu

54′ Milunović je bio u šansi posle centaršuta Kadua kada je na petercu pokušao glavom da uputi udarac ali je promašio ceo fudbal.

48′ Milijaš je još jednom oprobao šut sa ivice 16-erca, Omega je probao da izblokira udarac ali je nezgodno uklizao posle čega je ostao na travi. Posle kraćeg ukazivanja pomoći utakmica je nastavljena.

46′ Nastavljena je utakmica u Smederevu. Sa Pintu je izvršio prvu izmenu. Umesto MIjailovića u igri je Kadu.

 45’+1 – Poluvreme u Smederevu 0:0. Na isteku regularnog dela prvog poluvremena Milijaš je oprobao udarac ali je to bio lak plen za golmana Živkovića. Crveno – beli imaju inicijativu ali teško stižu do prave šanse za gol. Dva pokušaja kapitena Milijaša i jedna šansa Mikića bilo je sve što je bilo moguće  izdvojiti u prvom delu igre.

38′ – Plete Zvezda mrežu oko gola Smederevaca, ali teško mogu da prođu zgusnutu odbranu domaćih.

27′ – Sjajna šansa za Zvezdu. Mikić je glavom reagovao na centaršut sa desne strane ali je golman domaćih krajnjim naporom sačuvao mrežu.

25′ – Ništa ozbiljnije se ne događa u Smederevo. Čini se da težak terean onemogućava igrače oba tima da razviju bolju igru.

7′ – Prvu ozbiljnu priliku na meču imao ej Nenad Milijaš, ali je ostalo 0:0

Smederevo: Živković, Božović, Omega, Blagojević, Ristić, Osman, Miljković, Atanacković, Čukić, Radosavljević, Sikimić.

Crvene zvezda: Bajković, Vešović, Mikić, Spajić, Mladenović, Garido, Mijailović, Lazović, Milijaš, Milunović, Dauda.

U Smederevu je u 15.00 časova počeo meč 22. kola Jelen Superlige u kojem je domaći tim ugostio trenutno drugoplasiranu Crvenu zvezdu, koja će pokušati da nastavi pobednički niz započet po dolasku novog trenera Sa Pintua.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter