0
Tenis

Jelena krenula, pa stala

Objavljeno: 07.04.13 u 21:11

Jelena Jankovic

Jelena Janković poražena je u finalu turnira u Čarlstonu od prve teniserke sveta, Serene Vilijams. Amerikanka je posle jednog sata i 55 minuta igre slavila sa 2:1 u setovima (3:6, 6:0, 6:2).

Prva teniserka sveta je agresivnom igrom pokušala što pre da dođe do brejka, ali je Jelena spasila čak pet brejk lopti. U petom gemu naša teniserka uspeva da iskoristi prvu priliku da oduzme servis protivnici, da bi u devetom to uspela još jednom i tako osvojila prvi set.

Jankovićeva je igrala dosta ofanzivno, posebno na servis protivnice, i to joj se itekako isplatilo. Činilo se da je veliko iznenađenje na pomolu, ali je u drugom setu usledilo trežnjenje. Amerikanka je dodala gas i pregazila Jelenu bez izgubljenog gema.

Treći set je bio nešto neizvesniji jer je Jankovićeva uspela da uspostavi kakvu-takvu ravnotežu. Vilijams ipak ima inicijativu i diktira tempo pa prva dolazi i do brejka u trećem gemu. Snaga mlađe od sestara Vilijams bila je presudna u završnici meča. Napravila je novi brejk u sedmom gemu, a zatim na svoj servis, uz malo problema, zaključila meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter