0
Dejvis kup

Čudo se desilo, Ziki i Ika savladali prvi dubl sveta!

Objavljeno: 07.04.13 u 01:36

Zimonjic i Bozoljac

Amerikanci su Tako bel dvoranu u Bojsiju, država Ajdaho, odabrali zbog nekih ranijih sportskih čuda koja su se dešavala u njoj i čudo se desilo i danas pošto su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac savladali najbolji dubl sveta Boba i Majka Brajna. Srpski dubl je posle četiri sata i 23 minuta igre savladao američku kombinaciju sa 7:6(5), 7:6(1), 5:7, 4:6, 15:13 i tako doveo Srbiju u vođstvo od 2:1 u pobedama.

Odlučio je Bogdan Obradović da u paru sa Nenadom Zimonjićem najboljem svetskom dublu suprotstavi Iliju Bozoljca, koji trenutno zauzima 1.150 mesto na ATP listi u konkurenciji parova. Da je selektor doneo pravu odluku pokazala su prva dva seta koja su rešena u našu korist posle taj-brejkova.

zimonjic-bozoljac-sad-srbija

U prvom su viđena dva brejka, Zimonjić i Bozoljac su prvi oduzeli servis rivalima u petom gemu, da bi već u sledećem istom merom uzvratili Amerikanci. Kako više nije bilo ni prilika pobednika je morao da odluči 13. gem koji su bolje otvorili braća Brajan, ali su ga daleko bolje zatvorili naši reprezentativci koji su od 1:4 došli do 6:5, a onda je sevnuo Bozoljčev ritern za početnu prednost srpskog dubla.

Brejkova nije bilo u drugom setu, pošto su oba dubla vrlo dobro servirala ne dozvolivši rivalima ni najmanju šansu, pa se činilo da će i u taj-brejku biti drame. Međutim, nije bilo ni drame ni trilera pošto su Zimonjić i Bozoljac dozvolili Brajanima da osvoje samo jedan poen i tako osvoje i drugi set. Trebalo je „osvojiti“ samo još jedan set.

bozoljac-sad-srbija

Kako je odmicao treći deo igre postajalo je jasno da Ilija Bozoljac polako gubi snagu, što nije čudno jer odavno nije igrao ovako dug meč. Bez obzira na to izgledalo je da ćemo gledati novi taj-brejk, ali da se to ne desi pobrinuli su se Amerikanci koji su najpre spasili dve brejk lopte, a onda u 12. gemu iskoristili prvu od tri vezane prilike na Bozoljčev servis.

Gotovo identična stvar viđena je u četvrtom setu, s tom razlikom da su braća Brajan u 10. gemu oduzeli servis Zimonjiću iskoristivši tako jedinu brejk loptu u tom delu igre.

Do devetog gema u odlučujućem setu nije bilo šansi da se oduzme servis bilo kojem od timova, a onda su naši pravo niotkuda došli do 15:40 na servis Boba Brajana. Iskusni Amerikanac u tom trenutku pronalazi četiri dobra servisa, spašava brejk lopte i donosi novo vođstvo svojoj ekipi. Ređali su se gemovi, naizmenično su Amerikanci vodili, a naši poravnavali…

dejviskup-srbija-klupa-slavlje

I sve tako do 27. gema, ponovo su naši došli do dve vezane brejk lopte, ali ovog puta su iskoristili jednu pa je ostalo da Nenad Zimonjić stavi tačku na ovaj rekorno dug meč u istoriji naše Dejvis kup reprezentacije, što je on uz ogromnu prednost fantasičnog Ilije Bozoljca i učinio. A nije bilo lako, došli su Brajani do dve brejk lopte, ali su usledila dva as udarca Nenada Zimonjića i još jedan servis viner koji je doneo prvu meč loptu srpskom paru.

Prva nije materijalizovana pošto je nakon neverovatnog udarca Boba Brajana pala na liniju, a Ziki je smeč poslao u mrežu. Usledila je druga prilika posle još jednog neodbranjivog udarca. Nije bilo novih grešaka, nije ih dozvolio Nenad Zimonjić koji je odservirao novi as i tako okončao ovaj meč.

Ukoliko ne bude promena u nedelju sa početkom od 20.00 časova po našem vremenu najpre će igrati Novak Đoković i Sem Kveri, a  potom ako bude bilo potrebe u odlučujućem meču Viktor Troicki i Džon Izner.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter