0
Košarka

Muta: „Izvući pouke iz poraza“

Objavljeno: 06.04.13 u 23:29

Muta-Nikolic

Poraz kragujevačkog Radničkog u duelu sa Mega Vizurom u meču 3. kola Košarkaške Superlige Srbije iznenadila je mnoge poznavaoce ovog sporta, a zbog čega se to desilo objasnili su treneri dve ekipe.

„Ovo je bila od onih utakmica u kojoj nismo smeli da izgubimo, ali to se desilo jer su se igrači nonšalantno ponašali. Mislili su da će sigurno da pobede i to tako ide u sportu. Imamo za sobom jako tešku utakmicu u Valjevu, a i Mega potvrđuje da su sve ekipe jake, dobro su pripremljene – ne smemo da ih potcenimo jer smo u tom slučaju gubitnici. Sve mi je nelogično večeras. Po većini statističkih parametara smo bili bolji, ali je realizacija za tri poena za svaku kritiku. Samo smo šutirali trojke, nismo radili ono što smo se dogovarali. Na treninzima i sastancima sam govorio da se radi o jednom jako talentovanoj ekipi, ali očigledno nisam mogao da probudim ekipu. Bilo je reči kako da pokrivamo Bobija Marjanovića ali večeras nismo imali rešenje za njega. Šut za tri poena nas je odvukao u kotra-ritam, a bez desetak trojki na domaćem terenu ne možemo nikoga da pobedimo. Mega je ekipa koja provocira šut za tri poena, a ja sam govorio igračima da šutiraju rezonski, kad su sami, da odigramo šematski. Večeras nam nije išao šut, uglavno su bili sami iza linije za tri poena, ali nisu pogađali, iako su svi od reda iskusni, počev od Ćapina. Moramo da se podignemo na treninzima i da izvučemo pouke iz ovog poraza“ – rekao je Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

Priliku da nadoknade ovaj propust Kragujevčani će imati već u sledećem kolu u kojem gostuju Crvenoj zvezdi.

„Biće to teška utakmica. Dosta mečeva smo odigrali sa Zvezdom, sve je otvoreno. Stalno pričam, svakog možemo da dobijemo i od svakoga da izgubimo. Igraćemo pošteno do kraja, u svaku utakmicu ulazićemo da pobedimo, nemamo šta da krijemo, niti da kalkulišemo. Ima još puno da se igra, biće još iznenađenja“ – zaključio je Muta.

Sa druge strane Dejan Milojević je u prvi plan istakao sjajnog Bobana Marjanovića koji je uz 29 poena imao i 15 skokova.

„Nadali smo se da možemo da iznenadimo Radnički na njihovom terenu. Oni su dobili dve neizvesne utakmice, nas su pobedili u prijateljskoj, pa su mislili da će ponovo da pobede lagano. Iskoristili smo njihov slabiji početak, razigrali smo se. Radnički je večeras jako slabo šutirao za tri poena, a ako šut ne služi protiv ekipe koja igra zonu ovoliko kao mi onda je protivnik u velikom problemu. Mogli smo i bolje da odigramo, iako smo pobedili jaču ekipu. Dosta smo i grešili, imali smo 21 izgubljenu loptu. Da mi je neko rekao pre utakmice da ću dobiti Radnički uprkos tome, ne bih mu verovao. Uspešno smo iskontrolisali skok, prvenstveno zahvaljujući Marjanoviću koji je odigrao odličnu partiju. Sprečili smo njihov kontranapad i brzu igru, pa mislim da smo slavili zasluženo“ – rekao je Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter