0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Gašić: „Borbenošću nadoknadili izostanke“

Objavljeno: 06.04.13 u 19:49
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Velimir Gašić je umesto kažnjenog Duška Vujoševića vodio košarkaše Partizana na utakmici protiv Vojvodine koju su crno-beli više nego ubedljivo rešili u svoju korist. Iskusni stručnjak je istakao da nije bilo lako nadoknaditi odsustvo Lučića i Bertansa i da su se u redovima srpskog šampiona pribojavali duela sa Novosađanima.

„Dosta smo se pribojavali ove utakmice zbog okolnosti koje se dešavaju, odsustvo Lučića, Bertansa i na neke igrače koji takođe imaju probleme sa povredom. Ali, oni su jednostavno dali maksimalan doprinos. Ceo tim je učinio sve da se izostanak vrlo bitnih igrača oseti u najmanjoj mogućoj meri. Sigurno da smo zadovoljni tokom utkamice, od početka kvalitetan pristup, dobra odbrana i iz toga se otvorilo niz lakih poena. Ono što je bio problem i u prvom poluvremenu je broj izgubljenih lopti, što nas je dovelo u poziciju za veći broj kontranapada. Bilo je prostora više za pasom igrom i kretnjom, a ne driblingom. Drugi problem je broj penala, što je nedopustivo, u prvom poluvremenu promašili smo 12. Ali, to se nije reflektovalo na rezultat. Taj pad koji je usledio nije trajao dugo, brzo smo se vratili i nastavili u ritmu kako ovaj tim igra“ – kazao je Gašić.

Vujoševićev zamenik je potom otkrio šta je presudilo.

„Veoma je bitno što smo bili dominantni u skoku. To se pokazalo da je sada na izuzetno kvalitetnom nivou. Vojvodina je veoma dobar tim, sigurno u najužem krugu ekipa koje će se boriti za ulazak u ABA ligu. Želim im mnogo sreće u nastavku” – istakao je trener Velimir Gašić.

Bogdan Bogdanović je i na ovoj utakmici bio jedan od najboljih igrača u redovima Partizana.

„Vojvodina se dobro borila, u trećoj četvrtini se vratila kada je nama popustila koncentracija u odbrani. Veoma su nezgodan rival, najozbiljniji konkurent za četvrto mesto. Dobro smo odigrali, agresivno, šutirali… Podižemo formu“ – rekao je bek crno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter