0
Fudbal

Tole i njegovi poslušnici

Objavljeno: 05.04.13 u 11:39

dragan-simovi

Vole u srpskom fudbalu da izdaju saopštenja, pa to ti je. To mu dođe kao neki statusni simbol. Bez saopštenja objavljenom na zvaničnom sajtu, kao da si nebitan, a taj trend je nastavio i predsednik Spartaka ZV Dragan Simović.

On je kritikaovao rad Fudbalskog saveza Srbije, a mi njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

– Ja ne bi da izigravam sudiju niti da se stavljam na bilo čiju stranu i da sudim ko je u pravu, a ko nije. Ja sa stavljam na stranu NJegovog Veličanstva fudbala. Dovoljno je da malo zastanemo, razmislimo o svemu i zaključci će se sami nametnuti. Stanje u našem fudbalu nije dobro i ako bi hteo da budem krajnje iskren i da upotrebim pravu reč mislim da je katastrofalno.

Klupski fudbal je skoro dotakao dno, jer je ostalo jako malo prostora da bude gore, a o reprezentaciji i da ne pričam. Smatram da mora doći od promena, ali legitimnim putem, kroz organe FSS jer bi svaka „revolucija“ potpuno oborila sistem i nastao bi kolaps. Moramo raditi brzo i pametno, ali pre svega mora se postići saglasnost da se promene i dese.

Hteli mi to priznati ili ne rad u fudbalu se može uporediti sa proizvodnjom. Mi smo mala zemlja i nema fudbala bez proizvodnje igrača. Da bi se proizvodili igrači potrebni su stručni ljudi i uslovi.

Šta se desilo sa trenerskom strukom koja je godinama bila jedna od jačih u okruženju, da ne kažem u Evropi? Gde su nestali naši treneri? Stvaramo li nove? Ili se samo bavimo borbom za fotelju.

Nama kao Savezu preti virus propadanja i nestajanja sa svetske fudbalske scene. Kako se sada radi sigurno ćemo svoj nerad plaćati narednih godina. Moramo hitno da povedemo računa o edukaciji novih trenera i o stručnom usavršavanju postojećih.

Otvoreno pitam čelnike FSS šta su uradili na stvaranju uslova da bi deca iz Srbije imala optimalne uslove za rad?

Gde da deca treniraju 5 meseci u zimskom periodu i kako da usklade ostale obaveze sa treninzima kada kod nas sa padom mraka prestaje i fudbal. Dok deca po Evropi treniraju pod reflektorima i na veštačkoj travi hiljade naše dece trenira po blatu. Kako mislite da napravimo nove Džajiće, Pižone i Piksije kada nam deca treniraju o ovakvim uslovima i uz skoroman stručni i pedagoški rad, a deca u Evropi već od svoje desete godine rade sa trenerima specijalistima za određene tektičko-tehničke oblasti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter