0
Ostali sportovi

U Kruševcu održana godišnja sednica Skupštine OKS

Objavljeno: 03.04.13 u 19:18

skupstina-oks

Druga redovna sednica Skupštine OKS održana je danas u Kruševcu. Predsednik OKS Vlade Divac na samom početku je pozdravio sve članove Skupštine i zahvalio se gradonačelniku Kruševca, Bratislavu Gašiću i njegovim saradnicima na gostoprimstvu.

Sednici Skupštine OKS prisustvovala je i ministarka Omladine i sporta gospođa Alisa Marić:

„Svi mi  u okviru naših ovlašćenja i mogućnosti zajedno radimo na poboljšanju sporta u Srbiji. Kako sam i sama u dva navrata bila član Predsedništva OKS, vrlo dobro znam u kom pravcu vi delate, a to je u najboljem interesu našeg sporta i naših sportista. Vi ste značajan partner MOS i mi imamo zajednički cilj na kome ćemo udruženim snagama raditi i u budućnosti.“

Imajući u vidu da je Izveštaj o radu i četvorogodišnji plan OKS usvojen na Izbornoj sednici Skupštine u novembru 2012., na današnjoj sednici glavne tačke dnevnog reda bile su usvajanje finansijskih i izveštaja nadzornog odbora, kao i finansijskog plana za 2013. godinu. U svom izlaganju predsednik OKS Vlade Divac istakao je činjenicu da je za 2013-tu godinu obezbeđeno stabilno finasiranje svih programa OKS:

„Iako to smatram normalnim, imajući u vidu finansijsku krizu u kojoj se nalazi naše društvo, ovo jeste značajno za sve sportiste učesnike programa Olimpijskog komiteta Srbije jer ih to rasterećuje nečega što svakako ne bi ni smelo da bude njihova briga.“

Predsednik OKS rekao je da je već u novembru posle izborne skupštine nastavljeno sa radom prema tada usvojenom programu i planu:

„Prema unapređenim kriterijumima, napravljena je kategorizacija sportista i timova koji su uključeni u program Rio 2016. U ovom trenutku redovno se realizuju programi 60 sportista iz individualnih sportskih grana i ыувфь timova iz ekipnih sportova.”“

Divac je podsetio da je do Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ostalo manje od godinu dana.

„Sigurno je da naša rezultatska očekivanja nisu na istom nivou kao kada su u pitanju Letnje igre, ali naš osnovni cilj jeste da u Sočiju budemo uspešniji nego Olimpijskim igarama u Vankuveru. Tek završena zimska sezona bila je uspešna za naše kandidate za Soči 2014. Biatlonac Milanko Petrović i bob četvorosed ostvarili su prve bodove u Svetskom kupu, a skijašica Nevena Ignjatović domogla se pobedničkog postolja u trci Evropa kupa, čime su ostavrili napredak na svetskim rang listama.“

madic-divac-oks

Po završetku sednice skupštine, u Narodnom muzeju grada Kruševca olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić, svečano je otvorila izložbu “Trenuci za pamćenje”, koja prikazuje najznačajnije eksponate iz fundusa Fonda sporta i olimpizma i Olimpijskog komiteta Srbije.

„Drago mi je da će građani Kruševca kroz ovu izložbu imati prilke da osete makar deo atmosfere iz Londona i drago mi je što je moja medalja našla mesto među trenucima za pamćenje“ – rekla je Milica Mandić.

Izložba će biti otvorena do 1. jula, a obuhvata period od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba 1910. godine, preko prvog učešća Srbije na V olimpijskim igrama u Stokholmu 1912. godine, do uspeha naših sportista na OI u Londonu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter