0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Terza poslao pismo

Objavljeno: 03.04.13 u 11:34
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Predsednik OFK Beograd Zvezdan Terzić, odnosno bivši predsednik FSS, pokrenuo je inicijativu za promene u Fudbalskom Savezu Srbije. Terzić je to učinio u pismu koje je poslao klubovima u Srbiji i reginalnim savezima u kome se navadno nalazi temeljna analiza rada svih struktura unutar srpske kuće fudbala.

Iako izbori u Savezu po planu treba da budu održani tek za oko tri godine, prvi čovek kluba sa stare Karaburme nada se da će ovom inicijativom uspeti da dovede do prevremenih promena u FSS.

Međutim Terzić nije želeo da po bilo kom osnovu govori 0 sadržaju upućenog pisma, smatrajući to za neku vrstu poslovne tajne. Ipak, on nije propustio priliku da iznese svoj stav o tome ko je i koliko odgovoran.

„Fudbal je na najnižim mogućim granama. Nedopustivo je da konstatujemo da je Hrvatska super-sila, a mi autsajderi. Propustili smo Prvenstvo Evrope 2012, nećemo igrati ni na Prvenstvu sveta 2014, a nije nas bilo i poslednja dva evropska prvenstva za mlade selekcije. Nestali smo sa velike scene, bačeni smo na marginu fudbalskih događaja. Postali smo fudbalska Mađarska. Uspesi ili neuspesi reprezentacije direktno utiču na razvoj celokupnog fudbala, po vertikali, od najvećih klubova do najnižih liga. Da li je neko odgovoran zbog toga? Naravno da je odgovoran. Odgovoran je onaj ko je donosio sve važne odluke, onaj ko rukovodi srpskim fudbalom, a to je predsednik Tomislav Karadžić“ rekao je Terzić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter