0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Sa Pintu: „Pobeda za samopouzdanje“

Objavljeno: 03.04.13 u 20:57
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Rikaro sa Pintu, bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika na današnjem meču protiv Hajduka. Ipak, portugalski stručnjak smatra da ekipa ima još puno prostora za napredak i poboljšanja svih segmenata igre.

„Čestitam igračima na pobedi posle svega nekoliko dana od prethodne utakmice. Ovakve pobede su nam potrebne da bismo dobili još više samopouzdanja, i da bismo igrali još ofanzivnije, onako kako želim. Igrači su počeli da povezuju dobre poteze, shvatili su moje ideje i polako počinju da ih primenjuju na terenu, što se moglo videti i u tranziciji. Zasluženo smo pobedili. U napadačkom smislu, 25 minuta drugog poluvremena je pravac igre kojoj težimo – da cirkulacija ide brže, sa jednim ili što manje dodira. Hajduk je pokušao da napadne Zvezdu, i time se otvorio prostor za naše napade. Pokušali smo dubinskim loptama i brzom igrom da rešimo situacije kada protivnik postavi defanzicni blok. Igrači moraju da osete kad je rival u padu, i da tada napadnu još jače, a ja im na to skrećem pažnju. Kada smo u padu, moramo da stanemo na loptu, a kada se oseti snaga ekipe, tada treba još više napasti i dokrajčiti protivnika. Bitno mi je da imamo balans i da damo što više golova. Želim da igramo sa što više lopti u nogama, i da napadamo konstantno“ – rekao je Sa Pintu, i dodao da ga raduju golovi Nigerijca, kao i da pored njega u ekipi ima još trojicu odličnih napadača.

„Svi u ekipi žive za gol. Dauda je danas postigao dva pogotka, sutra će možda ponovo on, ili Mudrinski, ili Ožegović, ili Mihajlović. Nisam zaboravio Mudrinskog koji je u prethodnom periodu bio najbolji strelac. Podrazumeva se da su napadači zaduženi za golove, ali i vezni i krilni igrači moraju da učestvuju u tome.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter