1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Pobeda Partizana u derbiju

Objavljeno: 03.04.13 u 23:04
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana mt:s prvi put ove sezone slavili su u večitom derbiju pošto su kao gosti u Pioniru u 2. kolu Superlige pobedili Crvenu zvezdu Telekom sa 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19) .

Sasvim zaslužena pobeda crno – belih koji su bili sigurniji u šutu iz igre imali više raspoloženih igrača, dok su njihovi rivali imali ozbiljan problem da pronađu prava rešenja u napadu.

Zvezda je krenula u utakmicu sa petorkom Rakočević, Nelson, Subotić, Skot, Katić, a Partizan – Vesterman, Bertans, Milosavljević, Musli, Lovernj.

Partizan je zahvaljujući Milosavljeviću i Lovernju imao 0:5 na startu, ali su potom do 5. minuta stigli do prve prednosti.

Utakmica je u tom periodu bila u egalu, da bi potom usledila serija crveno – belih (6:0).

Pri kraju prve četvrtine razigrali su se Lovernj i Bertrans pa jse na prvu pauzu otišlomsa 17:16 za Zvezdu.

Početni deo druge četvrtine obeležili su obostrani promašaji, da bo Savović poenima doneom +4 domaćinu, da bi potom Vesterman odgovorio trojkom.

Opet je utakmica ušla u rezultatsku klackalicu, a potom posle promašaja Nelsona i potom pogodaka crno – belih Francuza gosti odlaze na šest razlike 32:38.

image

Treći period igre doneo je promenljivu igru, crno – beli su čuvali prednost da bi trojkom Milosavljevića otišli na +10, bilo je 35:45.

Na dva minuta pre kraja treće četvrtine Radivojević dovodi Zvezdu na -4, ali je potom usledila serija promašaja crveno – belih , a Partizan je sa druge strane pogađao i stigao na 48:57.

Početkom poslednjeg perioda tačnije u 32. minutu utakmice Lep Vesterman dobija petu ličnu što je vrlo uzbudlio Vujoševića i poduglo tenziju na parketu, a odmah potom maltene se dogodila tuča na oarketu posle faula Bertransa u napadu.

Leteli su predmeti na,parket a sve je završeno isključenjen Bertransa i Subotića.

U tim trenucima bolje su funkcionisali crveno – beli koji su uspeli da priđu na poen razlike 57:58.

Nikako Zvezda nije uspevala da prelomi rezultat a onda su posle dve greške Rakočevića na ispod dva minuta pre kraja crno – beli otišli +4 a tada je usledila nesportska greška Radivojevića.

Sa linije bacanja Gordić je pogodio bacanje za 65:71. Posle lopte sa strane Partizan je otišao na velikih +8 na 1:20 pre kraja.

Usledio je novi promašaj Zvezde i pogodak Gordića za nedostižnih +10 i prvu pobedu Partizana nad večitom rivalom u ovoj sezoni.

Najefikasniji kod Partizana bio je Žofre Lovernj sa 18 poena, a pratio ga je Gordić sa 17, dok su Crvenu zvezdu predvodio Raško Katić sa 14 poena i 4 skoka, a Igor Rakočević dao je 11 poena.

 

0
0

1 Komentara

  1. Izvanredna utakmica za crno-bele i vise nego zasluzena pobeda. Neverovatni Nemanja Gordic je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone bas kad je bilo potrebno. Verujem da je ovo veliki sok za Crvenu Zvezdu jer su ocekivali pobedu, pogotovo pred domacom publikom.

    https://hoopsuniverse.net

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter