0
HotBlog

FOTO:STARSPORT

Nije Tole kriv, mi smo…

Objavljeno: 03.04.13 u 10:38

Kaljuga srpskog fudbala sve je veća i odvratnija, a da to pri tom nema, ama baš nikakve veze s kišurinom koja je pre mesec dana odložila početak prolećnog dela Jelen Superlige.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Blato na terenu lako i jednostavno se osuši posle nekoliko sunčanih dana, ali za mulj koji se godinama taložio u fudbalskoj organizaciji, potrebno je mnogo više napora, mada mi se, iskreno rečeno, ponekad čini da je to uzaludan posao.

Nema potrebe da kopamo po istorijskim arhivima, skidamo prašinu i otključavamo odavno zarđale katance s fioka i sefova u kojima se nalaze dokazi o uzroku karcinoma srpskog fudbala, kad je dovoljno da se vratimo samo nekoliko godina unazad. Dva poslednja predsednika Fudbalskog saveza Srbije koji sada vode privatni rat po medijima, u kojima se trude da ocrne jedan drugog, najbolji su produkti tog i takvog srpskog fudbala.

Pismo Zvezdana Terzića upućeno klubovima i regionalnim savezima u kojima određenim „otpadnim proizvodima varenja“ maže aktuelnog predsednika FSS Tomislava Karadžića, glavna je vest u fudbalskim klubovima. Čovek koji je pod istragom zbog malverzacija i pronevera novca u fudbalu, pljuje po čoveku koji diktatorski vodi FSS i koji, verovatno nema mnogo onih koji mu prilikom rukovanja i pozdrava sasvim iskreno kažu: „Baš mi je drago što sam te video“. Divota i lepota sporta.

Ja kao novinar, nemam baš pravo da stanem na jednu od ove dve strane, ali mi živo zanima kako jedan prosečan srpski fudbalski navijač gleda na celu ovu shizofrenu situaciju. Verujem, da im se spominju porodice, čak do desetog kolena, ako ne i dalje, ali nisam baš siguran da su oni krivi.

Korov i karijes se pojave tamo gde ste im vi, vašim nemarom dozvolili, pa je sasvim nepotrebno, na kraju krajeva i veoma glupo optuživati njih dvojicu što su se tu pojavili. Oni su samo refleksija celokupnog stanja u zemlji, koje se najdrastičnije oslikava u sportu, pogotovo u fudbalu, a meni se čini da mi nismo ni zaslužili ništa bolje od njih dvojice.

Odstranjivanjem bolesnih delova tkiva, propadanje organizma se obično samo usporava, jer problem nije u onim parčićima koji su već oboleli, već u onim koji im doturaju hranu.

Stoga, savim je jasno da – nije Tole kriv, mi smo….. Ko ne razume, neka pogleda film „Profesionalac“ i sve će mu biti jasno. Ali, nemojte da vas zavara ime filma, ono nema nikakve veze s junacima srpskog fudbala.

Mister No

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter