0
Dejvis kup

Zimonjić: „Amerikanci su favoriti“

Objavljeno: 02.04.13 u 16:34

zimonjic-bojsi-trening

Dejvis kup reprezentaciju Srbije od petka do nedelje očekuje četvrtfinalni duel protiv selekcije SAD koja će biti domaćin u Tako bel dvorani u Ajdahu. Očekivanja i nade pred ovaj duel izneo je naš najiskusniji igrač – Nenad Zimonjić.

„Pobednik ovog četvrtfinalnog dvoboja će stići do finala. Imamo tim koji se sposoban da i bez Janka Tipsarevića pobedi Amerikance. Znamo da nam neće biti lako pošto su oni izabrali uslove koji njima više odgovaraju. Brzina terena neće imati toliko uticaja koliko nadmorska visina jer je teže kontrolisati lopticu. Međutim, ne smemo da se žalimo kako je nama tako je i njima. Nama preostaje da se do petka što bolje prilagodimo na uslove“ – rekao je Zimonjić.

Popularni Ziki je potvrdio da se naši igrači, pre svega on, dobro osećaju i da im je forma u usponu.

„Dobro se osećam i mislim da sam u solidnoj formi iako se to nije odrazilo na rezultate na turnirima u Majamiju i Indijan Velsu. Novak je standardno dobar, dok Viktor ima krizu rezultata, ali mu se forma popravlja iz dana u dan tako da verujem da može da iznenadi Kverija ili Iznera“ – kazao je Nenad dodavši da mu je svejedno ko će mu biti partner u dublu jer ima poverenje u sve članove reprezentacije pošto je odigrao sa njim veliki broj mečeva.

Zimonjić je ulogu favorita prepustio domaćinima, ali je istakao da to našu selekciju neće sprečiti da juriša na pobedu.

Žreb za četvrtfinalni duel Dejvis kupa između SAD i Srbije zakazan je za četvrtak, dok će prvi mečevi biti odigrani u petak, 5. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter