0
Tenis

Jelena ne može bez drame

Objavljeno: 02.04.13 u 20:10

JELENA JANKOVIC

Jelena Janković je uspela da se plasira u 2. kolo turnira u Čarlstonu koji se igra za nagradni fond od 795.707 dolara. Srpska teniserka je posle pobedila Amerikanku Melani Udan sa 2:1 u setovima (6:4, 5:7, 6:4) posle skoro tri sata igre.

Naša teniserka je dobila prva dva gema, ali po već ustaljenom običaju imala je problema sa servisom i Udan je uspela da dođe do izjednačenja, a ubrzo i do preokreta (4:3). Međutim, sledeća tri gema dobija naša teniserka, samim tim i set, a zanimljivo je da je u desetom gemu uspela da spase tri uzastopne brejk lopte.

Uprkos neubedljivoj Jeleninoj igri, nije se moglo pretpostaviti da će da izgubi prva tri gema u drugom setu. Vodila je Amerikanka sa 5:2, ali kao da ju je tada stigao umor. Malo po malo, Jankovićeva je uspevala da se vrati zahvaljujući strpljivijoj igri i iskustvu i došla je do izjednačenja dobivši tri gema zaredom. Međutim, usledio je novi pad u njenoj igri i Udan dobija set sa 7:5.

U poslednjem setu prva do brejka dolazi Jankovićeva u trećem gemu. Potom joj isto polazi za rukom i u petom, no ni tada naša teniserka ne uspeva da mirno privede meč kraju. Gubi gem na svoj servis, no Udan greškama poklanja Jeleni još jedan gem na svoj servis. Ni taj poklon naša teniserka ne ume da iskoristi pa Amerikanka uspeva da uzvrati i potom spasi čak tri meč lopte na svoj servis za smanjenje na 5:4. Na svoj servis naša teniserka dolazi do četvrte meč lopte i napokon je koristi.

Jankovićeva će se u 2. kolu sastati sa Francuskinjom Karolinom Garsijom koja se na turnir probila kroz kvalifikacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter