0
Košarka

Banvit bolji od Fenera posle produžetaka

Objavljeno: 01.04.13 u 23:25

banvit - fener

Košarkaši Banvita prekinuli su niz poraza u turskom prvenstvu, pošto su na zatvaranju 24. kola pobedili Fenerbahče Ulker sa 91:88 posle produžetka.

Iako je u poslednja dva kola poražen od Tofaša i Karšijake, tim našeg Vladimira Štimca i dalje sigurno drži drugu poziciju na tabeli, iza Galatasaraja. Njihov protivnik u 24. kolu je samo dve pozicije iza, što samo ide u prilog činjenici koliko je trijumf u tom duelu bio važan za Banvit.

Banvit je do trijumfa protiv istanbulskog tima došao zahvaljujući preokretu, pošto je Fenerbahče sigurno vodio na poluvremenu. Štimac i njegovi saigrači su posebno dobro odigrali u poslednjoj četvrtini, kada su uspeli da anuliraju prednost gostiju i meč uvedu u produžetak u kojem rival nije mogao da im parira.

Srpski košarkaš je u tom trijumfu učestvovao sa devet poena, uz šut iz igre 3/4, i četiri skoka i jednom asistencijom. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Samjuel Hose Mehija sa 23 poena, sedam skokova i osam asistencija. Kod Fenerbahčea, Bojan Bogdanović je postigao 15 poena, uz koje je imao i šest asistencija, dok je Kaja Peker dodao 13 poena i šest skokova.

U narednom kolu, u subotu od 15 časova, Banvit gostuje Gazijantepu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter