0
ATP

Mareju titula u Majamiju posle preokreta

Objavljeno: 31.03.13 u 19:31

marej-finale-majami

U potpuno ludom finalnom meču turnira u Majamiju pobedu je na kraju odneo Endi Marej savladavši Davida Ferera sa 2:1, po setovima 2:6, 6:4, 7:6(1), posle dva sata i 45 minuta igre.

Čak prvih pet gemova u meču dobio je Ferer, a sve što je Marej u tom delu igre uspeo da uradi je da izbriše nulu sa semafora. Međutim, Škotlanđanin se vratio u igru osvojivši drugi set i izborivši tako pravo na odlučujući set.

A onda smo videli nešto što se retko viđa na teniskim mečevima u muškoj konkurenciji – čak šest prvih gemova osvajao je igrač koji je primao servis. Potom su usledila dva gema u kojima su teniseri uspeli da sačuvaju prednost početnog udarca, ali je u devetom Marej uspeo još jednom uspeo da brejkne Ferera i tako dođe do prilike da svojim servis gemom okonča meč. Kako Britanac nije uspeo u tome moralo je da se odigra još najmanje dva gema pošto je rezultat bio 5:5. Ispustio je Ferer u 12. gemu meč loptu na servis Mareja te je pobednika odlučio taj-brejk u kojem se daleko bolje snašao treći teniser sveta.

Za drugi trijumf na turniru u Majamiju, odnosno ukupno devetu titulu na takmičenjima iz Masters serije, Mareju je pripalo 1.000 ATP bodova i ček na 719.160 američkih dolara. Ferer je ostao na brojci od jednog osvojenog Masters turnira, a za učešće u finalu zaradio je 600 ATP poena i novčanu nagradu od 350.970 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter