1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Čović: „Došao je kraj privatnim ligama“

Objavljeno: 31.03.13 u 21:06
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da se nešto veliko iza brda valja, kada je u pitanju Jadranska liga, potvrdio je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u opširnom intervjuu za večernje novosti. Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana najavio je da će klubovi tražiti da se sudskim putem utvrdi odgovornost čelnika liga za zamešetaljstvo oko plasmana u Evroligu.

Pored toga Čović je potvrdio da će Crvena zvezda, a verovatno i ostali srpski klubovi, zatražiti promenu vlasničke i upravljačke strukture lige, koja je trenutno praktično u rukama privatnih lica, a ne klubova.

„Ako je tako u Nemačkoj, Francuskoj i Španiji, zašto ne bi bilo i kod nas. Pojedinci iz Jadranske lige su mistifikovali to pitanje tvrdnjama da klubovi ne mogu da se dogovore. I za to postoje zaštitni mehanizmi u propozicijama Evrolige, samo ih treba primeniti. Bez toga Jadranska liga neće proći standarde Evrolige, koji se sada ne primenjuju tako striktno, ali će se od 2015. zahtevati transparentna vlasnička struktura svake lige i vidljive finansije svakog kluba. Izašli smo iz onog vremena „ko vas šta pita“. ULEB i Evroliga ne podržavaju lige u vlasništvu privatnih lica. Uostalom, u njihovim dokumentima piše da tako nešto nije dozvoljeno“ – objasnio je Čović.

Zvezdin predsednik je obrazložio i da su čelni ljudi lige često igrali na kartu „zavadi pa vladaj“ te su na taj način koristili neslogu srpskih klubova, ali i da se nada da je tome došao kraj.

0
0

1 Komentara

  1. Pa u Jadransku ligu, kolioko se sećam, uveo nas Čović! Sads nek formira ligu Braća Vučić i u košarci i fudbalu!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter