0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević „Pribojavao sam se“

Objavljeno: 30.03.13 u 19:46
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević nakon pobede nad Mega Vizurom, u meču 1. kola Superlige Srbije, izjavio je da je bio svestan da njegove izabranike očekuje težak zadatak pošto je gostujući tim u domaćem šampionatu dokazao da poseduje određeni kvalitet.

„Mega ima dobru ekipu koja je u domaćoj ligi dominirala i do poslednjeg kola bila na čelu tabele. Doveli su još trojicu igrača na taj tim sa Marjanovićem koji ima odličnu sezonu iza sebe. Novica, kada se sasvim vrati, sigurno će biti veliki kvalitet za njih. U prvom poluvremenu su stali u zonu, to smo i očekivali, mi smo se oslanjali na šut. Oni su produžili napad, tako oborili ritam, iskontrolisali naš kontranapad. Bili smo osuđeni pretežno na šut, a zbog nervoze i tenzije imali slabiji procenat. U drugom smo podigli agresivnost, imali osam blokada, dobre kontre, odličan skok. Veoma sam zadovoljan kako smo odigrali drugo poluvreme“ – kazao je Vujošević.

Iskusni stručnjak je istakao i da nije bilo lako trenirati uoči meča sa Megom pošto su Milosavljević i Lučić imali zdravstvenih problema, a ekipu je napustio Dru Gordon.

„Prethodna nedelja je bila puna problema, otišao je Gordon, u četvrtak se povredio Milosavljević i Lučićev problem sa spazmom. To je onemogućilo da se trenira, Dragan je preskočio jedan trening trening, bez te trojice igrača pomislio sam da ćemo imati problem i zbog oslabljenog treninga, plašio sam se njegovog lošijeg kvaliteta. Pribojavao sam se utakmice, ali u drugom poluvremenu ekipa je pokazala stvarni kvalitet. Mega je isto mlad tim, ali izračunati prosek godina postave koja je krenula, Lovernj, Milutinov, Bogdan, Bertans, Leo to je takođe veoma mlada ekipa. Po nekim statistikama u Americi ekipa koja napravi smenu generacija obično ispada iz kruga za plej-of, sedam godina je potrebno da bi se vratili. Nije ni najmanje lak zadatak stvaranje novog tima, posebno u ovakvim finansijskim okolnostima. Hvala publici koja je došla, mnogo nam znači njihovo prisustvo. Nadam se da će biti još veći broj gledalaca u narednim mečevima“ – istakao je Vujošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter