in ,

Skupa tehnologija

image

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da je gol-tehnologija skupa i da je bolje novac ulagati u razvoj mladih igrača i infrastrukture.

„Korišćenje tehnologije u Ligi šampiona i Ligi Evrope, znači da bismo morali da je uvedemo na 280 stadiona, a potom da je uklonimo za mečeve nacionalnih prvenstava. To bi za period od pet godina koštalo 54 miliona evra, što je previše za utvrđivanje situacija koje se dešavaju jednom u 40 godina. Radije bih te pare uložio u mlade igrače i infrastrukturu“, rekao je Platini, a prenosi Tanjug.

Prvi čovek UEFA je poznat kao najveći protivnik primene tehnologije u fudbalu i zalaže se za uvođenje petog sudije.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Ligi šampiona. Praktično nije bilo grešaka i sudije vide sve što se dešava na terenu. Pitanje je kako oni timače to što vide. Mnogi nacionalni savezi se zalažu za uvođenje petog sudije, ali nemaju novca, zato je UEFA spremna da im finansijski pomogne“, dodao je Platini.

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Preminuo Boris Strel

Nije turska serija