0
Ostali sportovi

Dobra forma Stojića i Beđika

Objavljeno: 29.03.13 u 14:06

dvojac-bez-kormilara

Veslačka reprezentacija Srbije sitno broji do prvih regata u 2013. godini. Nakon prvog zvaničnog testa na vodi u 2013. koji je odrađen na šest kilometara 13. marta u Beogradu, prvi test u okviru Izborne regate obavljen je, zbog loših vremenskih uslova u našem glavnom gradu, 28. i 29. marta na regatnoj stazi Plovdivu u Bugarskoj. U dva dana reprezentativci su odveslali po tri trke. U konkurenciji dvojaca bez kormilara u sve tri odmeravanja snaga najbolji su bili Nikola Stojić i Nenad Beđik, zabeleživši sve tri pobede.

„Stojić i Beđik su nakon odličnog rezultata na šest kilometara u Beogradu, i u Plovdivu postigli najbolja vremena. Ipak, i druga dva dvojica Tomić, Jagar, odnosno Vuković, Savić su zabeležili dobre rezultate pokazavši da će predstavljati ozbiljne dvojce ove sezone“, bio je komentar takmičenja Nebojše Ilića, selektora veslačke reprezentacije Srbije.

Kada je u pitanju takmičenje skifova u prvoj trci je slavio Aleksandar Filipović, a u drugoj Radoje Đerić. Marko Marjanović je u oba nadmetanja bio drugi, dok je Miloš Vasić oba puta bio četvrti.

„Filipović i Marjanović su pokazali ujednačen kvalitet u skifu. Đerić je imao skok u drugoj trci pokazavši i u Plovdivu, pogotovo ako se uzme u obzir njegov trijumf na testu u Beogradu, da izuzteno dobro može da vesla u skifu. U konkurenciji ove četvorice skifera jedino Vasić trenutno kaska pošto u Plovdivu nije postigao očekivani rezultat“, istakao je Ilić i dodao:

„Ova četvorica veslača su drugog dana trka u Plovdivu veslali u dubl skulovima, a u toj disciplini Filipović i Marjanović su bili bolji od Đerića i Vasića. Prva dvojica su bila na nivou svog rezultata s kraje prošle sezone kada su zauzeli visoko peto mesto na Evropskom prvenstvu u Varezeu, dok ćemo bližu sliku o mogućnostima Đerića i Vasića videti na Internacionalnoj regati u Zagrebu sredinom aprila“.

Tri trke u lakom skifu u Plovdivu imali su Miloš Stanojević i Iva Obradović.

„U ovom nadmetanju Iva Obradović je iz trke u trku smanjivala razliku u odnosu na Stanojevića, kod kojeg se, pogotovo u poslednjem okršaju osetilo to što je imao rupu u pripremnom periodu“, rekao je Ilić.

Veslačka reprezentacija nastavlja sa treninzima. Od 13. do 14. aprila skul reprezentacija u sastavu Radoje Đerić, Aleksandar Filipović, Marko Marjanović, Miloš Vasić, Miloš Stanojević i Iva Obradović učestovavaće u Zagrebu na Internacionalnoj regati „Croatia Open“, gde će prvog dana nastupiti skifovi, a drugog dubl skulovi. Nedelju dana kasnije Nikolu Stojića, Nenada Beđika, Gorana Jagara, Miloša Tomića, Miljana Vukovića i Veselina Savića očekuje nastup na Internacionalnoj regati „Memorial Paolo D’Aloja“ u Pijediluku (Italija), gde će se takmičiti u konkurenciji dvojaca bez kormilara a potom i četverca bez kormilara.

„Nakon regata u Zagrebu i Pijediluku, i ako bude neophodno još nekih dodatnih testova, odredićemo sastav reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja i Mediteranske igre u Mersinu u drugoj polovini juna“, zaključio je Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter