0
ATP

Tomi Has izbacio Đokovića!

Objavljeno: 27.03.13 u 08:42

novak

Novak Đoković odigrao je svoju verovatno najlošiju partiju u poslednjih nekoliko godina i izgubio je od Tomija Hasa sa 6:2, 6:4 u 4. kolu turnira u Majamiju.

Ovaj 34-godišnji nemački teniser je pobedom nad Noletom postao najstariji igrač koji je u poslednjih 30 godina uspeo da savlada prvoplasiranog sa ATP liste, popravivši pritom svoj učinak protiv Đokovića na tri trijumfa, naspram četiri poraza.

Đokovićevu igru najbolje ilustruje podatak da je imao 7 direktnih poena i 30 neiznuđenih grešaka. Sa druge strane, Has je upisao 13 vinera i 18 grešaka.

Ključ poraza leži u tome što je Đoković ponovo na mentalnom planu lošije od rivala podneo vetrovite uslove, što smo videli već nekoliko puta u njegovoj karijeri, najskorije u finalu prošlogodišnjeg US opena.

Jednostavno, Đoković se probudio i počeo da igra tek sredinom drugog seta, ali i tada je Has bio smireniji, bolje se prilagodio uslovima i ostvario veoma vrednu pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter