VATERPOLISTI SRBIJE

Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je i četvrtu pobedu u ovogodišnjem izdanju Svetske lige pošto je u meču 4. kola u Barseloni savladala selekciju Španije sa 8:6 (1:3, 2:1, 4:0, 1:2).

Domaća reprezentacija je samo u prvoj četvrtini uspela da bude dostojan rival “delfinima”, koji su najpre uhvatili priključak, a potom u trećem periodu rešili pitanje pobednika. Ćuk je postigao tri gola za našu selekciju, Madić se dva puta upisao u listu strelaca, a Matović, Dedović i Šaponjić su po jednom bili precizni.


Selekcija Srbije je tako sa 12 osvojenih bodova overila prvo mesto u grupi B, koje je osigurala daleko ranije, dok će se Španci sa Nemcima boriti za drugo mesto koje ne donosi plasman na finalni turnir koji će biti održan u ruskom gradu Čeljabinsk.

Plasman na završni turnir obezbedila je i reprezentacija Crne Gore iz grupe A, dok se u grupi C za prvo mesto bore Mađari i Italijani s tim da su naše severne komšije u velikoj prednosti pošto imaju 12 bodova odnosno čak pet više od Azura.