0
Tenis

Majami: Ana eliminisana

Objavljeno: 26.03.13 u 08:56

Ana Ivanovic

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira Premijer serije u Majamiju pošto je kasno sinoć u osmini finala izgubila od Italijanke Sare Erani sa 2:1 u setovima – 1:6, 6:4, 6:2.

Dve vršnjakinje, sedamnaesta i sedma teniserka sveta, odigrale su neobičan, zanimljiv i uzbudljiv meč, a bolje rangirana Italijanka slavila je ponajviše zahvaljujući većem samopouzdanju.

Ivanovićeva je bila impresivna u prvom setu, kojeg je okončala za samo 23 minuta igre, prepustivši rivalki samo jedan gem. Činilo se da će lako stići do trijumfa, međutim, Erani je uzvratila u drugom i povela a 5:0.

Srpkinja se nije predavala i kada je osvojila četiri gema zaredom za 5:4 stigla je na korak od velikog preokreta. Međutim, loše je servirala i Erani je brejkom izjednačila na 1:1 u setovima.

Treći set Ivanovićeva je počela dobro i povela na servis protivnice, ali je u nastavku zaigrala nesigurno i bez koncentracije, praveći nepotrebne greške. Italijanka je ribrejkom izjednačila, a kada je ponovo na servis protivnice povela sa 4:2 kola srpske teniserke krenula su nizbrdo.

Ivanovićeva je ostala bez daha i volje za daljim otporom i potpuno se predala. Postojanija i agresivnija Italijanka umela je da iskoristi pad u igri protivnice i nakon jednog sata i 44 minuta borbe zasluženo trijumfuje za četvrtfinale i izjednačenje na 2:2 u međusobnim duelima.

Erani u borbi za polufinale čeka pobednicu duela između Ruskinje Marije Šarapove i Čehinje Klare Zakopalove.

Ženski turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 5,18 milion dolara, prenosi Tanjug.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter