0
Ostali sportovi

Zvezdi slađi bod u Kragujevcu

Objavljeno: 24.03.13 u 18:18

radnicki-zvezda2-starsport

U poslednjoj utakmici 17. kola Vaterpolo lige Srbije Radnički i Crvena zvezda su u Kragujevcu odigrali nerešeno 8:8 (2:2, 2:2, 3:2, 1:2) te su kolo pre kraja ostali bodovno poravnati na čelu tabele. Kako u poslednjem kolu oba tima igraju protiv daleko slabijih rivala jasno je da će Zvezda zbog boljeg međusobnog skora biti prva nakon ligaškog dela takmičenja i da će u polufinalu plej-ofa igrati sa Vojvodinom, dok će Radnički imati prednost domaćeg terena u duelu sa Partizanom.

Daleko bolje je Crvena zvezda otvorila ovaj meč pa je preko Viktora Rašovića i Vapenskog došla do dva gola prednosti. Filip Filipović je smanjio na 1:2, a tek tada su počeli da se ređaju problemi za Crvenu zvezdu. Zbog prigovora sudijama sa utakmice sa pravom zamene isključeni su Petar Ivošević i Andrija Prlainović pa su crveno-beli morali da nastave meč bez dva izuzetno važna igrača. Do kraja ovog perioda Filipović je golom iz peterca izjednačio na 2:2.

radnicki-zvezda1-starsport

Zvezda je bolje krenula i u drugom periodu pa je opet stekla dva gola viška preko Pijetlovića i Rađena, ali je završnica ponovo pripala domaćinu koji je trećim golom Filipovića (ponovo iz peterca) i Udovičića došla do nerešenog rezultata.

Tek u 18. minutu Radnički je prvi put poveo i to preko Slavka Gaka, da bi iskusni Aleksandar Ćirić produžio seriju uzastopnih pogodaka Kragujevčana za vođstvo domaćeg tima od 6:4. Svojim drugim pogotkom Duško Pijetlović je vratio rezultatsku neizvesnot u ovaj meč, ali se već u sledećem napadu i Gak drugi put upisao u listu strelaca. Goleadu u trećem periodu nastavio je Strahinja Rašović smanjivši na 7:6.

radnicki-zvezda3-starsport

Igrača više na početku poslednjeg perioda Crvena zvezda je iskoristila preko Marka Avramovića došavši tako do željenog rezultata, koji bi joj na kraju utakmice doneo predsnot nad Radničkim zbog pobede u Beogradu u prvom delu sezone, a kada je sledeću brojčanu prednost iskoristio Boris Vapenski Crvena zvezda je bila još bliže cilju (7:8).  Rezultatski egal na tačno četiri minuta pre kraja vratio je iskusni Ćirić. Briljirao je u tim momentima Denis Šefik koji je u dva navrata uspeo da skine udarce Udovičića i Ćirića. Kako u samoj završnici nije bilo sigurnosti ni na jednoj strani 8:8 je bio i konačan rezultat.

Najefikasniji u Radničkom bio je Filip Filipović sa tri gola, po dva su postigli Ćirić i Gak, a jedan Udovičić. Na drugoj strani za Zvezdu su po dva gola postigli Pijetlović i Vapenski, a po jedan braća Rašović, Avramović i Rađen.

FOTO: STARSPORT

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter