0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Partizan obarao rekorde gledanosti

Objavljeno: 24.03.13 u 16:49
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaški klub Partizan mt:s je tim koji je nakon odigranih 26. kola u ABA ligi, prema zvaničnim podacima, najgledaniji i na domaćem i na gostujućem terenu. Do sada je mečeve crno-belih gledalo ukupno 119.042 ljudi, u proseku 4.579 po utakmici, što predstavlja apsolutni rekord od kada se na ovim prostorima igra regionalna košarkaška liga.

U hali Pionir, kao domaćem terenu kluba iz Humske, srpskog šampiona je bodrilo ukupno 67.000 ljudi, što je u proseku 5.184 po meču. Zanimljivo je i to da je višestruki šampion regionalnog takmičenja i najgledaniji tim na gostovanjima. Ukupno 52.042 gledalaca prisustvovalo je u dvoranama širom regiona na utakmicama domaćeg tima i beogradskog Partizana. Na 13 gostujućih utakmica prosečno je prisustvovalo 4 003 ljudi. Čak 74% ispunjenosti ukupnog kapaciteta 13 dvorana je velika potvrda popularnosti KK Partizan u čitavom regionu.

Podatak da u Jadranskoj ligi podrška koju crno-beli imaju u hali Pionir prevazilazi dosadašnje proseke gledanosti još jednom potvrđuje vernost Partizanove publike koja je na pravi način podržala mlad i perspektivan tim.

„Ponosni smo što imamo takvu publiku, koja najbolje zna da je potrebno određeno vreme u sazrevanju tima, a njihova podrška je karika bez koje se ne može. Naša publika je shvatila i podržala ideju o podmlađivanju ekipe i bez obzira što smo nismo prošli u Top 16 fazu Evrolige, oni su nastavili u Pioniru da priređuju evroligaške atmosfere i daju vetar u leđa crno-belima. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo najgledaniji tim na gostujućim terenima, što još jednom potvrđuje poštovanje prema onome što je godinama radio i sada radi KK Partizan, jer tako nešto nije moguće postići za kratko vreme. Još jednom se zahvaljujemo našoj publici i ljubiteljima košarke u regionu, koji su zajendo potvrdili veličinu brenda KK Partizan” – istakao je poslovni direktor kluba iz Humske Mlađan Šilobad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter