0
AdmiralBet ABA Liga

Ćapin najbolji igrač ABA lige

Objavljeno: 24.03.13 u 20:43

capin-radnicki-cedevita

Košarkaš Zadra Romeo Trevis poneo je titulu najkorisnijeg igrača 26. kola ABA lige pošto je u meču protiv Splita zabeležio 33 indeksna poena odnosno tri više od Klemena Prepeliča iz olimpije i Željka Šakića, košarkaša Širokog.

Međutim, to nije pomoglo Amerikancu da pretekne Aleksandra Ćapina koji je prosečno po utakmici beležio 20,43 indeksna poena što mu je donelo titulu najkorisnijeg igrača ligaškog dela takmičenja. Drugo ostvarenje ima Darko Planinić (20,4), koji je odigrao samo 15 utakmica u dresu Širokog i odavno je košarkaš Makabija, dok je Romeo Trevis u proseku upisivao 18,2 indeksna poena.

Ćapin je i najbolji strelac sa prosečno 17,48 postignutih poena i najbolji asitent lige sa 5,14 uspešnih dodavanja, najbolji skakač je Boris Savović iz Crvene zvezde sa 8,38 uhvaćenih lopti po meču, dok je košarkaš Partizana Davis Bertans imao najbolji procenat u šutu za tri poena – 44,54% (53/119).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter