0
Fudbal

Vučinić ne da vrh, zamirisale lale

Objavljeno: 22.03.13 u 22:31

kvalifikacije

Reprezentacija Crne Gore je uspela da zadrži prvo mesto u grupi H, pošto su pobedili Moldaviju sa 1:0 u gostima. Mnogo težak meč za Crnu Goru, koja je u 61. minutu ostala sa igračem manje kada je isključen Peković, ali je u 78. pogodio Mirko Vučinić i doneo im sva tri boda. Crna Gora sada ima 13 bodova, a Englezi će ostati drugi sa dva boda manje (trenutno vode 6:0 protiv San Marina).

Holandiji je dugo trebalo da slomi otpor Estonije u Amsterdamu, ali su na kraju slavili sa 3:0. Golove su dali Van der Vart, Van Persi i Šaken u drugom poluvremenu i sada imaju 15 bodova na prvom mestu u grupi D. Pet bodova manje imaju Mađari i Rumuni koji su remizirali 2:2 u Budimpešti. Mađarska je ispustila tri boda pošto su do finiša vodili sa 2:1. Poveli su Mađari golom defanzivca Vančaka u 16. minutu posle asistencije Hajnala, a u drugom poluvremenu su u razmaku od četiri minuta viđena dva penala. Prvo je Mutu izjednačio sa bele tačke, da bi Džudžak u 71. doneo vratio prednost Mađarskoj. Ali u nadoknadi vremena golom Čipčijua Rumunija dolazi do važnog boda. Ovaj remi najviše odgovara Turskoj koja je sada na -4 u odnosu na ove dve selekcije.

Danska je rasturila Češku u Olomucu sa 3:0 i pokazali su im da definitivno više nisu u vrhu evropskog fudbala. Danci su poveli golom Kornelijusa u 57. minutu, a zatim su Kjaer i Zimling dokusurili rivala. Danska je sada izjednačena po broju bodova sa Češkom, a posle tragičnog starta bez pobede u tri meča pokazali su da su izuzetno kvalitetan tim. Prva u grupi je Italija sa 10 bodova, druga je Bugarska sa 9, a ne deobi trećeg mesta su Češka i Danska sa po pet bodova, ali i mečom manje u odnosu na Bugare.

Austrija je u grupi C sa 6:0 razbila Farska ostrva, a dva gola dao je Filip Hosiner, a po jedan Alaba, Ivanšic, Junuzović i Gariks. Austrija je sada na deobi drugog mesta sa Švedskom sa sedam bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter