jovana

Na izuzetno zahtevnoj stazi u Haifi koja nije davala mogućnost odmora ni na jednoj krivini i zaravnini, Jovana Crnogorac je odvezla trku punim gasom i izborila se za treće slavlje od početka sezone.

Najbolja srpska biciklistkinja ubedljivim trijumfom ispred već redovnih mušterija Ruskinja Elene Gogoljeve i Ane Konovalove upisala je 22. marta ujedno novih 30 poena na UCI svetskoj rang listi u kros – kantri olimpijskoj disciplini.


Od starta trke u petak Jovana je krenula jako, tako da je već do kraja prvog kruga stekla prednost od 40 sekundi u odnosu na najopasniju rivalku Ane Terpstru. Kako Crnogorac nije popuštala ritam, Holanđanka je počela suviše da forsira ne bi li stigla našu biciklistkinju. Napor Terpstre, međutim, rezultirao je padom. Oslobođena najveće pretnje, šampionka Srbije u planinskom biciklizmu, na drumu i ciklo – krosu, u poslednji, šesti krug ušla je sa oko tri minuta prednosti.

“Osećala sam se odlično i sigurno na spustu. Manjih problema jedino sam imala na tehnički zahtevnim usponima, jer je staza bila suva i zbog rastresitog kamenja svaki put postajala drugačija. Posle pada Ane, razmišljala sam samo o tome da moram ići oprezno kako ne bih dobila defekt, a pobeda mi je već bila na dohvat točka”, komentarisala je Srpkinja u dresu britanske kontinentalne ekipe Orindž Manki.

Posle briljantnog učinka u vidu het – trika trijumfa i jednog drugog mesta, našu biciklistkinju na izraelskom tlu dan kasnije čeka glavni izazov u vidu trke visoke C1 kategorije.

!Iako je takmičenje u Haifi trajalo krug duže nego što je uobičajeno za trke C2 kategorije, Jovana se odlično osećala i za očekivati je da će u Misgavu na postolje i po nove UCI bodove”, zaključio je Nemanja Vajs, selektor srpske MTB reprezentacije.