1
AdmiralBet ABA Liga

Finalisti F4 u Evroligi!

Objavljeno: 22.03.13 u 08:48

ABA LOGO

Kakao saznaje portal B92, iz rukovodstva ABA lige definitivno je odlučeno da finalisti završnog turnira regionalne lige budu učesnici Evrolige. Isti portal ovo je saznao zahvaljući dopisu koji je Radovan Lorbek prosledio beogradskim klubovima Partizanu i Crvenoj zvezdi. Dopis vam prenosimo u celini.

Poštovani,

U skladu sa zahtevom za zvanično tumačenje ECA-ABA League 2013-14 Euroleague Agreement-a, potpisanog 1. Marta u Luksemburgu, koji su zatražili KK Crvena Zvezda i KK Partizan, a nakon dodatnih konsultacija sa ECA obaveštavamo vas sledeće:
S obzirom da je potpuno izvesno da će na kraju ligaškog dela takmičenja KK Igokea zauzeti prvu poziciju na tabeli, kao i da njihova prijavljena arena za sezonu 2012-2013 za takmičenje u ABA Ligi ne ispunjava minimalne uslove za sticanje B Licence po Euroleague Bylows, za plasman u Eurolegue primeniće se tačke 3, stav B, aktuelnog sporazuma.

Direktan plasman u Evroligu u sezoni 2013-2014. obezbediće šampion ABA lige (osvajač Fajnal-for turnira) i finalista Fajnal-fora, dok će pravo u kvalifikacijama ostvariti onaj poraženi polufinalista F4 turnira koji je bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja.

Svi klubovi koji ostvare pravo direktnog igranja ili plasman u kvalifikacije za Evroligu u sezoni 2013-14 će u skladu sa Euroleague Bylows morati da ispune minimalne uslove za B licencu.

Prijavu za izdavanje B licence za igranje u Evroligi za 2013-14 razmatraće ECA koja će nakon uobičajnih provera doneti odluku o njenom izdavanju.

U slučaju da neki od klubova koji je stekao pravo igranja u Evroligi za 2013-14 kroz plasman u ABA ligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B licence od strane ECA, odluku koji drugi klub će ga zameniti doneće organi ECA u skladu sa Eurolegue Bylows.

Radovan Lorbek
Predsednik ABA

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Finalisti F4 u Evroligi! | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. What a super blog! to a great deal info and a extremely short lifestyle hehehehe continue to keep it up, excellent operate
    sJasonBlacke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter