1
Domaći fudbal

foto:starsport

Predstavljen Sa Pinto

Objavljeno: 20.03.13 u 15:23
foto:starsport
foto:starsport

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto rekao je danas da nije realno da crveno-beli ove sezone osvoje šampionsku titulu, ali da će taj trofej, uz plasman u Ligu Evrope biti glavni zadatak u narednoj godini.

„Ostalo je još 11 kola do kraja, a mi imamo 11 bodova minusa. Možda je sad prava prilika da se ukaže šansa mlađim igračima, pošto nije realno da pričamo tituli. To naravno ne znači da nećemo želeti pobedu u svakom meču. Realnost je da spremimo ekipu za leto i sledeću sezonu. Želim da uđemo u Ligu Evrope, jer je to ovom klubu potrebno i na sportskom i na ekonomskom planu“, rekao je Sa Pinto na zvaničnom predstavljanju na stadionu Crvene zvezde.

Portugalac je danas u odsustvu 11 reprezentativaca odradio prvi trening sa crveno-belima.
„Žao mi je što dosta igrača nije tu, pa ne mogu odmah da imam jasnu sliku o ekipi. Znam gde sam došao, potrudiću se da sve nadoknadimo, iako sam svestan da nemamo mnogo vremena“, kazao je Sa Pinto, treći Zvezdin trener u ovoj sezoni, posle Roberta Prosinečkog i Aleksandra Jankovića.

On je dodao da je do sada odgledao snimke Zvezdinih prvenstvenih utakmica protiv Novog Pazara, Javora i Vojvodine.
„Prezadovoljan sam prijemom kod predsednika Džajića, ljudi iz kluba su mi 24 sata na usluzi. Možda je sudbina što sam došao baš u Zvezdu, jer mi je prvi trener u seniorskoj karijeri 1991. godine bio Zoran Filipović, a znamo da je i Zvezda najveći uspeh postigla te godine“, naveo je Sa Pinto.

Novi Zvezdin trener istakao je da nije „rob“ određenog sistema igre i da će vršiti prilagođavanja u zavisnosti od situacije.
„Volim da pobeđujem, to mi je u prirodi. Želim to da radim uz lepu igru, ali nekada to nije moguće. U principu najviše volim sistem 4-3-3, ali ću ga menjati u odnosu na igrače sa kojima raspolažem“.

Sa Pinto je priznao da je upoznat sa situacijom u kojoj se nalaze defanzivci Milan Jovanović i Nikola Maksimović, ali je istakao da računa i na njih dvojicu, odnosno da će dobiti priliku da se izbore za minutažu.
„Navikao sam da radim pod pritiskom, upoznat sam i sa tim kakve navijače ima Crvena zvezda. Mene je na terenu krasila agresivnost, a danas sam rekao igračima da i oni moraju da budu takvi i da budu svesni čiji dres nose“, zaključio je Sa Pinto.

Portugalac će na klupi crveno-belih debitovati 30. marta u utakmici 20. kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca na Marakani.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter