2012 EHF European Women's Handball Championship Main Group II - Serbia v France

Foto: starsport

Ženska reprezentacija Srbije, započela je prvu EHF nedelju u 2013. godini, okupljanjem u Beogradu i prvim treninzima u srcu Šumadije, Kragujevcu. Dva kontrolna meča sa Makedonkama u četvrtak (18.00 časova) i subotu (14.00 časova), biće pravi test trenutne forme izabranica selektora Saše Boškovića, a spremna za nove reprezentativne izazove je srednji bek francuskog Meca, Kristina Liščević, koja je dala intervju za zvaničnu stranicu RSS.


“Dobili smo neke bitne utakmice u klubu, Ceca i ja, tako da sam jako zadovoljna i sa puno samopouzdanja krećem u ovu nedelju sa reprezentacijom. Puno će nam značiti ovih šest dana, odigraćemo i dve utakmice, srešću se sa prijateljima iz Skoplja. Koristiće nam vreme koje ćemo provesti zajedno.”

Da li su Makedonke rival po meri za prve ovogodišnje mečeve?

“Makedonke imaju sličan mentalitet našem. Kada hoće, onda mogu da naprave mnogo. Znam nekoliko devojaka koje su strašni igrači i koje kada hoće, mogu da naprave čudo. Ne znam koliko će biti motivisane, ali biće to sigurno dobre utakmice. Neće biti dosadno.”

Ovo je prava prilika da hala “Jezero” bude lepo popunjena…

“Ne bi me razočaralo da hala ne bude puna.  Verujem da će biti dosta ljudi. Ne očekujem neki haos, ali mislim da će biti dovoljno navijača koji će nas podržati jer to zaslužujemo.”

Da li si prežalila gubitak medalje?

“Ne, nisam. Nikada verovatno i neću. Trudićemo se da to popravimo u decembru.”

Da li četvrto mesto sa EP može biti i hendikep pred novo iskušenje na SP?

“Meni, ne. To može samo da bude motiv, da ispravimo greške i damo sve od sebe još jednom.”

Put do medalje će biti teži ili lakši?

“Biće teži, sigurno. Niko na nas više ne gleda kao na autsajdere. Gledaju nas kao na opasnost, jer su se mnogi opekli prošlog decembra.”

A novi pohod na medalju, znači i novu mobilizaciju svih ljubitelja rukometa, kao i onih, čija ste srca osvojili igrama i zalaganjem u decembru?

“Mislim da ćemo imati veću podršku sa tribina. Ono što sam videla posle EP je da su ljudi govorili i pisali da im je žao što nisu bili na tribinama. Ovoga puta, potrebni su nam od samog početka” – jasna je Kiki Liščević.