1
ATP

Rafa u meču godine savladao Delpa

Objavljeno: 18.03.13 u 00:47

nadal-ledja-iw

Do svoje 22. titule na turnirima iz Masters serije (ukupno 53.) Rafael Nadal je došao pobedom u finalu Indijan Velsa protiv Huana Martina del Potroa od 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, posle dva i po sata velike borbe.

Španac je Argentinca savladao na potpuno isti način kao što je ovaj trijumfovao protiv Endija Mareja i Novaka Đokovića. Del Potro je posle velikog preokreta uz brejk zaostatka uspeo da osvoji prvi set, ali ista slika samo sa obrnutim ulogama viđena je u drugom delu igre.

Iako je dugo bio odsutan zbog povrede kolena, bilo je očigledno da je Nadal taj koji ima više snage pa ne čudi što je početkom trećeg seta napravio brejk koji je sačuvao do samog kraja i tako došao do svoje 600. pobede na ATP turnirima, a osme u 11 duela sa Del Potrom. Uspeo je Argentinac u devetom gemu da neutrališe tri set lopte, ali na svoj servis, međutim kada je Španac došao do četvrte uz svoj servis spasa više nije bilo. Nakon ovakve pobede ostaje nejasno zbog čega je Nadal odustao od učešća na turniru u Majamiju kada je posle pune dve i po godine uspeo da dođe do trofeja na betonskim terenima.

Za trijumf u Indijan Velsu Špancu je pripalo 1.000 bodova i ček na milion američkih dolara, a Del Potro koji ni u svom drugom finalu na turnirima iz Masters serije nije uspeo da dođe do trofeja, će morati da se zadvolji sa 600 poena i novčanom nagradom od pola miliona dolara.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Rafa u meču godine savladao Delpa | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Whats up. Very nice web site!! Guy .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m happy to locate a lot of helpful information right here within the article. Thank you for sharing..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter