0
Fudbal

Oštre mere protiv huligana

Objavljeno: 18.03.13 u 20:52

hrvatski huligani

Hrvatski zvaničnici obećali su nakon sastanka sa delegacijom UEFA oštre mere u borbi protiv hulganstva i nasilja u sportu, prenosi Tanjug.

„Zajednički cilj nam je da naši navijači, baš kao i fudbaleri, postanu naši najbolji ambasadori“, rekao je hrvatski ministar obrazovanja Željko Jovanović.

On je naglasio da je zajednički cilj i Hrvatske i UEFA „sprečavanje nelegalnog klađenja i nameštanja mečeva“.

Ministar unutrašnih poslova u Vladi Hrvatske Ranko Ostojić istakao je da će nakon zajedničke procene situacije biti preduzete konkretne mere na iskorenjivanju nasilja na stadionima.

Sastanak predstavnika hrvatskih vlasti i UEFA usledio je kako bi se ublažile tenzije nastale nakon što je Vlada Hrvatske ranije ovog meseca nazvala pismo predsednika UEFA Mišela Platinija premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću „diplomatski neprimerenim“ .

Platini je u pismu koje je uputio i Hrvatskoj i Srbiji zatražio da se uoči kvalifikacinog meča za prvenstvio sveta ove dve reprezentacije 22. marta preduzmu neophodne mere kako bi se sprečilo nasilje huligana. Fudbalske federacije Srbije i Hrvatske su se u tom cilju dogovorile ranije da zabrane svojm navijačima odlazak na gostovanje.

Platini je obe bivše jugoslovenske republike upozorio da rizikuju da budu iskljucene iz međunarodnih takmičenja u slučaju da ne suzbiju nasilje među huliganima. UEFA je u nekoliko navrata kažnjavala obe federacije zbog nasilja i rasističkog ponašanja ekstremnih navijačkih grupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter