1
Ostali sportovi

Kragujevčani napadaju trofej

Objavljeno: 18.03.13 u 16:06

Bazen-Radnicki

Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Vanja Udovičić izjavio je danas da se nada da će njegova ekipa u prvom meču finala Kupa Evrope protiv Florencije zabeležiti pobedu i napraviti veliki korak prema osvajanju evropškog trofeja.

„Velika je čast igrati finale jednog velikog evropskog takmičenja, odgovornost je velika jer nas mnogi smatraju favoritima u ovom dvomeču. Idemo na pobedu koja nam je bila glavni cilj i pred početak sezone“, rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

On očekuje mnogo težu utakmicu u revanšu kada Florencija gostuje u Kragujevcu.

„Kako god da odigramo prvi meč, odlučiće revanš. Drago mi je što će biti odigran u Kragujevcu i što je Srbija dobila priliku da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja. To će uticati na promociju vaterpola u regionu“, rekao je Udovičić

Udovičić je kao najveću prednost protivnika istakao bazen, koji je veoma specifičan.

„Specifičost bazena u kojem igra Florencija, temperatura vode i vazduha na bazenu je visoka za vaterpolo prilike. Bazen je mračan, plafon nizak i stvara osećaj klaustrofobije. Najveći protivnik u tom meču biće nam toplota, jer je reč o gradskom bazenu predviđenom za rekreativce, a ne za sportiste“, ocenio je Udovičić.

Prvotimac Kragujevčana Filip Filipović istakao je da je najbitnije da Kragujevčani nametnu svoj stil igre.

„Florensija je kvalitetna i mlada ekipa i neće imati pritisak jer smo mi proglašeni za favorita. Imamo zacrtani cilj, ali potrebno je mnogo napora i truda kako bi ga ostvarili“, rekao je Filipović.

Pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da je ekipa pripremljena i da je dobro analizirala igru protivnika.

„Postoji pozitivna trema, što je normalno kada se dođe do finala. Iskusan smo tim, sastavljen od igrača koji su već igrali ovakve utakmice. Sve zavisi od nas, ako budemo odigrali na našem nivou, radovaćemo se na kraju“, rekao je Jovović.

Prvi meč finala Evrokupa između Florencije i Radničkog igra se u sredu od 20 sati u Firenci, prenosi Tanjug.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Kragujevčani napadaju trofej | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds also…I am glad to find numerous useful information here in the post. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter