1
AdmiralBet ABA Liga

Partizan izgubio u Skoplju

Objavljeno: 16.03.13 u 21:11

bakic-bogdanovic

Košarkaši Partizana poraženi su od MZT-a u Skoplju sa 66:64 (19:17, 11:14, 19:16, 17:17) u meču 25. kola ABA lige, ali su bez obzira na to i dalje u igri za završni turnir s obzirom da je Budućnost poražena od Zvezde u Beogradu.

U prepunoj hali Boris Trajkoviski pred 7.000 navijača domaći MZT nešto bolje je otvorio utakmicu pa je u četvrtom minutu imao sedam poena viška (11:4). Međutim, do kraja prvog perioda Partizan je uspeo da uhvati rezultatski priključak, koji je držao tokom cele druge četvrtine da bi čak na poluvreme otišao sa poenom viška (30:31). Valjalo bi spomenuti da je sredinom druge deonice došlo do kvara semafora koji meri vreme napada pa je utakmica na nekoliko minuta prekinuta

Ponovo su Skopljanci nakon velikog odnora bolje otvorili utakmicu pa su serijom od 8:0 došli do prednosti od 38:31, a maksimalnih devet poena viška imali su u 25. minutu (43:34). Ipak, kao i u prvoj četvrtini crno-beli su malo stegli u odbrani, a proradili u napadu pa su uspeli da do kraja treće deonice dođu do -2 (47:49).

Kako su zatvorili treću, tako su krenuli i u četvrtoj četvrtini pa su serijom od 11:2 crno-beli došli do prednosti od sedam poena. Međutim, u poslednja tri minuta se ušlo sa potpunim egalom – 59:59. U tim momentima kao da je došlo do opuštanja u redovima Partizana, da li zbog vesti iz Beograda da je Zvezda savladala Budućnost ili je nešto drugo u pitanju tek Skopljanci su u psolednji minut ušli sa tri poena viška (64:61). Smanjio je Gordon sa linije slobodnih bacanja (64:63), a nakon smušenog napada MZT-a u kontranapadu faulom je zaustavljen Lučić na 12 sekundi do kraja.

Kapiten Partizana je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja (64:64), a nakon tajm-auta crno-beli su odlučili da fauliraju Čekovskog što se pokazalo kao ispravna odluka jer je centar MZT-a pogodio samo jednom, a srpski tim je imao 11 sekundi da odluči utakmicu. Lopta je išla u ruke Bertansa koji je lako pretrčao Čekovskog, ali je napravio prekršaj u napadu nad Dejvisom. Otašević je pogodio jedno od dva slobodna bacanja i tako stavio tačku na ovaj meč pošto je Bertans promašio šut sa pola terena.

Najbolji u redovima domaće ekipe bio je Čekovski sa 21 poenom, a vrlo dobri su bili Otašević koji je dodao 13 i Damjan Stojanovski sa 11 poena. U Partizanu jedina dva igrača sa dvocifrenim učinkom bili Gordon sa 18 i Gagić sa 10 poena.

Partizan posle ovog poraza ima skor od 15 pobeda i 10 izgubljenih utakmica, isto kao Budućnost, ali uz bolji međusobni skor što znači da će srpskom šampionu za plasman na Fajnal-for biti dovoljno da u poslednjem kolu u Pioniru savlada mađarski Solnok.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Partizan izgubio u Skoplju | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. I’m writing a paper on romoba vacuum cleaners and I observed this article being incredibly beneficial and informative. Thank you.
    jDaveRishanr

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter