0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsport

Savović: Brzim ritmom do pobede

Objavljeno: 15.03.13 u 17:46
FOTO: starsport
FOTO: starsport

Košarkaši Crvene zvezde u subotu od 19 časova dočekuju Budućnost u pretposlednjem kolu ABA lige, a Boris Savović ističe da je pred taj meč ’crveno-beli’ razmišljaju samo o pobedi.

Izabranici Vlade Vukoičića su porazom od Širokog sa 78:74 praktično ispustili priliku da se umešaju u borbu sa Igokeom za prvo mesto na tabeli, a duel sa Podgoričanima vide kao pravu priliku za podizanje forme.

„Posle kiksa protiv Širokog svesni smo da smo ispustili veliku šansu za prvo mesto. Ne posustajemo, ne smemo da dopustimo da nas taj poraz omete u našim namerama u poslednja dva kola. Mislim da je pravi trenutak da podignemo formu. Moraćemo da odigramo agresivno u odbrani, kao na meču sa Krkom, i u napadu kao u duelima koji smo završili sa velikim brojem postignutih poena“ istakao je Savović.

U prvom delu sezone, Budućnost je slavila sa 72:63 u Podgorici i tako okončala tadašnju veliku seriju ’crveno-belih’ od 11 uzastopnih pobeda u regionalnoj ligi i Evrokupu.

„Budućnost je dobro odigrala tu utakmicu. U pitanju je kvalitetan tim sa odličnim igračima. Bili su agresivni u odbrani i zasluženo slavili. Znamo šta da očekujemo. Treba da nametnemo svoj ritam i da odigramo onako kako znamo. Verujem da možemo do pobede. Voleo bih da navijači dođu da nas podrže, jer će nam to biti poslednji meč na domaćem terenu u ABA ligi ove sezone i sa njima bi nam sigurno biti lakše“ kazao je košarkaš Zvezde.

Krilni centar Zvezde posebno se osvrnuo i na duel sa Širokim i naglasio da je najvažnije da on i njegovi saigrači izvuku pouke iz tog meča.

„I da smo trijumfovali u Širokom, morali bismo da čekamo novi kiks Igokee. Mislim da je taj poraz bio šamar u pravo vreme. Ipak, u dobroj smo situaciji, treba da izvučemo pouke iz tog susreta i koncentrišemo se 100 odsto na mečeve koji nas očekuju do kraja ligaškog dela sezone“ naglasio je Savović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter