0
Fudbal

Bura u Hrvatskoj zbog Mamića

Objavljeno: 15.03.13 u 15:41

mamic
Fudbalski savez Hrvatske (HNS) osudio je ponašanje svog člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića, koji je rekao da Srbin ne može da vodi resor sporta u toj zemlji i da je ministar Željko Jovanović „hrvatomrzac“.

„Jovanović je čovek koji mrzi sve što je hrvatsko, čovek koji je Srbin ne može voditi najvažniji resor u Republici Hrvatskoj. On je uvreda za hrvatski mozak, on je hrvatomrzac. Kod njega ne vidite osmeh, nego očnjake iz kojih izlazi krv …“ deo je govora Zdravka Mamića u radio emisiji, našta se HNS oglasio saopštenjem.

„HNS smatra kako svaki sportski radnik treba kao pojedinac da odgovara za svoje reči i dela, pa se stoga moramo ograditi od poslednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio. Smatramo da izjave člana Izvršnog odbora HNS-a Mamića neprihvatljivim, a takav način komunikacije neprimerenim“, navodi se u saopštenju HNS.

HNS je najavio da će protiv Mamića biti podneta prijava i pokrenut disciplinski postupak.

„Kao član Izvršnog odbora HNS-A gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni radnici, dužan je da poštuje odredbe Kodeksa o ponašanju fudbalskih radnika. Budući da je Mamić svojom izjavom povriedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podneta prijava radi pokretanja disciplinskog postupka“, piše u saopštenju.

Povodom Mamićevog nastupa oglasio se i predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Predsednik Republike Hrvatske Ivo Josipović najoštrije osuđuje verbalni ispad i govor mržnje gospodina Zdravka Mamića. Reči kojima je osobno, najvulgarnije i primitivno, izvređao ministra Željka Jovanovića, jednako su uvredljive i zloćudno agresivne prema svim pripadnicima srpske manjine i Srbima kao narodu u celini. Takav je govor neprihvatljiv svakom civilizovanom i demokratskom društvu i zaslužuje svaku osudu“ stoji u saopštenju kabineta predsednika Hrvatske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter