0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Budućnost pada u punom Pioniru

Objavljeno: 15.03.13 u 19:34
FOTO: starsport
FOTO: starsport

Košarkaši Crvene zvezde Telekom traže pobedu protiv podgoričke Budućnosti, jer bi tim trijumfom potvrdili učešće na završnom turniru ABA lige. U poslednjoj utakmici pred svojim navijačima crveno-beli će pokušati da se revanširaju gostima iz Crne Gore koji su ih u prvom delu sezone pobedili sa 72:63.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Vlada Vukoičić pozvao je navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi da zabeleži trijumf.

„Ovo je poslednja utakmica u ABA ligi pred našim navijačima, zatvaranje sezone, i sa te strane postoji debeo razlog da oni dođu. Utakmica je višestruko bitna i mnogo stvari može da donese i reši, podrška navijača bi nam puno značila. Siguran sam da će oni da osete značaj i da će nam biti šesti igrač“, rekao je strateg crveno-belih.

Uzbudljiva sezona je iza nas, a vrhunac tek sledi. Svaka ekipa ima svoj računicu, pa samim tim i Zvezda koja u teoriji još uvek može do prvog mesta, a pobedom bi osigurala mesto na fajnal-foru.

„Svedoci smo da se poslednjih kola prave kalkulacije – svaki tim ima svoju računicu. Ono što nama odgovara i što hoćemo je da sutrašnjom pobedom osiguramo drugo mesto i Fajnal for. Imamo ambiciju i da u poslednjem kolu idemo na pobedu, ali pre toga moramo da pobedimo Budućnost. U teoriji možda možemo napasti i prvo mesto“, naglasio je Vukoičić.

Svestan je Vukoičić da njegovu ekipu očekuje težak meč jer je Budućnost ekipa koja u kontinuitetu ostvaruje odlične rezultate.

„Budućnost je jedna od ekipa koja kontinuirano, godinama ostvaruje rezultate i u ABA ligi i Evropi. Oni su jedini tim iz ABA lige koji je do srede ostao u evropskim takmičenjima, igrali su četvrtfinale Evrokupa što govori o kvalitetu. Stil i način igre se nije menjao, igrači se menjaju, ali ono što ekipi daje prepoznatljiv pečat je rad i igra po notama trenera Radonjića. Igraju agresivno u odbrani, ne biraju protivnika niti mesto, prepoznatljivi su po agresivnoj odbrani koja je bolji deo njihove igre. Napad zavisi od odbrane, pokretljivi su, brzi, najveći deo posla odrađuju iz ofanzivne tranzicije. To su i naši zadaci koje na utakmici moramo da iskontrolišemo“, ističe trener crveno-belih.

Kapiten ekipe i najkorisniji igrač Igor Rakočević pozvao je navijače da podrže ekipu u jako bitnom meču.

„Ova utakmica je jako bitna za nas. Od presudnog je značaja da pobedom osiguramo drugo mesto i plasman na Fajnal for. Doživeli smo neočekivani poraz protiv Širokog koji nas je dosta trgnuo i zato verujem da ćemo utakmicu odigrati na našem uobičajenom nivou. Pozivam navijače da nas podrže, pošto je ovo lepa prilika da uživaju u našoj igri i da nam pomognu. Očekujem spektakularnu atmosferu“, rekao je Rakočević.

Meč 25. kola između Crvene zvezde Telekom i Budućnosti VOLI, zakazan je za subotu 16. marta od 19 časova u dvorani Pionir. Ulaznice za ovaj meč će se prodavati na dan utakmice na blagajni hale Pionir, a cena karata za tribine iznosi 200 dinara, za parter 500, za belu i plavu ložu 1.000, dok je ulaznica za VIP ložu 1.200 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter