0
Domaći fudbal

foto:starsport

To je taj Partizan

Objavljeno: 14.03.13 u 13:07

foto:starsport
foto:starsport

Tri tekme, tri pobede, devet bodova, osam postignutih golova, nula primljenih golova…

Statistički podaci s kojima se u Partizanu diče, kao da su ostvareni u Ligi šampiona, a ne u Jelen Superligi.

Međutim, blago njima kad imaju čime da se hvale, jer ovi drugi ni u našoj ligi nemaju baš neku statistiku.

Eto, Ljubiša Tumbaković sportski direktor Partizan u izjavi za klupski sajt priča o tome kako je zadovoljan prelaznim rokom, dosadašnjim delom sezone, radom novajlija i tako dalje i tako dalje.

– U našem razmišljanju i skautingu imamo percepciju koja doseže dalje. Dakle, nije nam cilj da samo budemo dominantni u Srbiji

Na prvoj utakmici u prvoj postavi imali smo šestoricu koji nisu igrali prethodne godine. Pored novih igrača, ovih koje smo doveli, „pojavljuju“ se Pauljević, Stanković, Brašanac koji nisu igrali ranije.

Imamo praktično novi tim u ova tri kola, bez onih najboljih igrača koji nisu bili u konkurenciji iz objektivnih razloga. Drago mi je što Partizan u ovom momentu ima veću grupu igrača koji mogu da odogovore na zahteve stručnog štaba.

Posle godinu rada u ovim uslovima već smo jači. Teško je reći koliko procentualno, ali je sigurno da ćemo spremniji dočekati naredne kvalifikacije.

Na dobrom smo putu da unapredimo igru, i mislim da smo je već unapredili. Što se tiče novih igrača, rade ono što smo i očekivali od njih. Pa zato smo ih i doveli! Svaki je doneo nešto novo. Pogledajte kako Pajovic igra smireno, pa Luku, Kojića i Lea, koji se pojavljuje u nekoj maloj minutaži, ali to odrađuje jako dobro.

Ako idemo hronološki i ako to gledamo iz stručnog ugla, bilo je malo oscilacija. Ipak, ono što je dobro je što se iz utakmice u utakmicu vidi jedan pomak ka kvalitetnijoj i boljoj igri, prepoznatljivoj. Onoj igri koja praktično treba da bude nešto što treba da sledimo u narednom periodu kada su rezultati u pitanju – rekao je Tumba.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter