1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Zabole me za Hrvate

Objavljeno: 13.03.13 u 11:37
FOTO: starsportphoto.com
FOTO: starsportphoto.com

Bombastične izjave fudbalera Hrvatske pred meč s Srbijom 22. marta ne treba da opterećuju srpske reprezentativce, već treba da se koncentrišu na fudbal! To ja tako kulturno prepričavam reči koje je u intrevjuu za list Kurir dao Dragan Stojković Piksi., a on je to rekao malo drugačije: “zabole me za Hrvate”.

Jednostavno, da ga svi razumeju.

„Najteže je davati savete. To ne želim. Vidim da svi sad pametuju. Biće to meč istine za Srbiju – ili ćemo potonuti, ili se vratiti u borbu za Brazil. Po mom mišljenju, moramo da dobijemo!

Utakmica jeste drugačija nego pre 14 godina. Mi smo došli u Zagreb i uzeli ono što nam treba. Zato, momci, ful koncentracija i što manje bombastičnih izjava. Neka oni provociraju, a mi ćemo da igramo fudbal. Voleo bih da se ponovi da Hrvati tuguju.

Ni nas te 1999. godine nisu dočekali s cvećem, već su nam svašta dobacivali, a ja te uvrede nisam čuo. Narodski rečeno – baš me zabole šta su skandirali! Mene ta vređanja uopšte nisu interesovala.

Za nas je to bio fudbal i ništa više. Politika i ratovi nas nisu interesovali. Isto treba da se ponašaju i naši momci 22. marta. Samo fudbal! Ako bude tako, dobijamo sigurno! Znači – aerodrom, hotel, trening, utakmica i pravac kući.

Hrvati pričaju ono što misle i što bi želeli! To je njihova stvar. Ne treba time da se opterećujemo. I 1999. godine su svojim igračima nabili nepotreban pritisak. Pisali su o nekoj istorijskoj utakmici, pa je posle remija to za njih bila nacionalna tragedija.

Video sam svojim očima! Nakon utakmice ušao sam u njihovu svlačionicu. Ćiro se držao za glavu, tresao se, moj drug Bokšić je zanemeo…“, rekao je Piksi za dnevni list Kurir.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter