0
ATP

Đoković preslišao Dimitrova

Objavljeno: 13.03.13 u 00:31

djokovic-dimitrov

Novak Đoković je upisao i drugu pobedu na turniru u Indijan Velsu pošto je u meču 3. kola savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0, po setovima 7:6(4), 6:1, za svega 68 minuta igre.

Krajnje čudan set viđen je u prvih 45 minuta meča. Novak je potpuno dekoncentrisano ušao u meč, pravi je veliki broj neiznuđenih grešaka te onda i ne čudi što je Bugarin uz jedan brejk poveo sa 4:1, a potom i sa 5:2. Međutim, kao da je tek tada Đoković počeo da igra svoju igru, smanjio je na 5:3, potom vratio brejk i to tako što sam nije osvojio nijedan poen (četiri duple servis greške Dimitrova) i na kraju izjednačio na 5:5.

Kako više nije bilo brejkova u prvom setu pobednika je morao da odluči 13. gem. U taj-brejku daleko bolje se snašao psihčki smireniji Đoković koji je iskoristio nestabilnost Bugarina koji je nastavio da niže greške.

Kako je završio prvi tako je Novak započeo i drugi set osvojivši prva tri gema pa mu je samo preostalo da mirno privede meč kraju. Nije previše forsirao Đoković pošto je bilo očigledno da Dimitrov ne može da smiri svoj temperament pa je sve češće i lake loptice izbacivao u aut ili ih slao u mrežu.

U osmini finala najbolji teniser sveta sastaće se sa Semom Kverijem koji je u 3. kolu u više nego uzbudljivom meču savladao Marinka Matoševića sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 7:5, a kuriozitet je da je upravo Amerikanac poslednji teniser koji je uspeo da savlada Đokovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter