0
Evrokup

Budiveljnik iznenadio

Objavljeno: 13.03.13 u 19:47

budiveljnik-spartak

Košarkaši ukrajinskog Budiveljnika napravili su malo iznenađenje pošto su i pored zaostatka od 11 poena iz prvog meča uspeli da se plasiraju u polufinale Evrokupa pošto su u revanš meču savladali favorizovani Spartak iz Sankt Peterburga sa 73:56 (13:19, 24:9, 17:21, 19:7).

Pored prednosti iz prvog meča Spartak je posle prve četvrtine imao još šest poena viška na svom kontu, da bi Ukrajinci u drugom periodu gotovo totalno anulirali prednost Rusa. Tokom treće i četvrte četvrtine prednost Budiveljnika se kretala od 6 do 12 poena, da bi u poslednjih šest minuta domaći tim potpuno nadigrao goste. Od rezultata 59:53 usledila je velika serija Budiveljnika od čak 14:2 kojom je tim iz Kijeva obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe.

Do istorijskog trijumfa ekipu Budiveljnika vodili su Dilejni sa 17 i Anisimov sa 15 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Mavrokefalidis sa 21 poenom.

U polufinalnim mečevima Evrokupa sastaće se Budiveljnik i Bilbao odnosno Lokomotiva i Valensija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter