in ,

Srbi uspešni na trci „Trofej Poreča“

biciklisti

U konkurenciji skoro 200 biciklista iz čak 34 zemlje, najbolje plasirani Srbi na 11. izdanju trke „Trofej Poreča“ bili su Jovan Zekavica i Marko Stanković.

Posle 146 kilometara, koliko je iznosilo sedam krugova na relaciji Vranići – Tar – Labinci, titulu na nadmetanju koje se boduje za UCI Evropski tur odbranio je Slovenac Matej Mugerli iz ekipe Adria Mobil u vremenu 3:25,30 sekundi.

Zekavica je trku zaključio na 17. mestu, dok je Stanković bio 25. u glavnoj grupi koja je liniju cilja za pobednikom overila devet sekundi kasnije. U istoj grupi vozača stigao je i Esad Hasanović, ali na 109. poziciji. Marko Danilović (132) bio je grupi koja je za Mugerlijem kasnila minut i 40 sekundi. Stefan Stefanović i Dejan Marić izgubili su priključak u poslednjem krugu.

„Vreme je bilo naklonjenije biciklistima nego četiri dana ranije kad je, takođe u Istri, vožen skraćeni Trofej Umaga. Veoma sam zadovoljan kako su se naši reprezentativci pokazali. Reči hvale imam pre svega za borbenost koju su Zekavica i Stanković pokazali. Marko bi verovatno bio i bolji od Jovana, ali mu je sajla od zadnjeg menjača pukla u poslednjih 20 kilometara. U tako jakoj konkurenciji 194 vozača, imati dvojicu biciklista oko  dvadesetog mesta zaista je uspeh. Pored toga, lepo je bilo videti i Dejana Marića u dva manja bega“, objasnio je Radiša Čubrić, selektor srpskog nacionalnog tima.

Sledi nekoliko dana treniranja, a turneju na hrvatskom primoprju, naša reprezentacija završava etapnom trkom „Istarsko proleće“ koja startuje 14. marta.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Anderson u Santosu?

Hevedes produžio ugovor