0
AdmiralBet ABA Liga

Rajt doneo pobedu Cedeviti

Objavljeno: 11.03.13 u 20:30

ABA liga

Košarkaši Cedevite savladali su Krku u Novom Mestu sa 63:62 (13:15, 14:16, 22:20, 14:11) u okviru 24. kola ABA lige. Odlazak Ace Petrovića sa klupe Zagrepčana delovao je kao šok terapija na igrače Cedevite koji su tako zabeležili pobedu posle tri vezana poraza.

Domaći košarkaši su se dosta mučili na početku meča. U uvodna tri i po minuta nisu uspeli da postignu poene. Međutim, Cedevita to nije uspela da iskoristi, a poenima Lalića u poslednjoj sekundi prve četvrtine Krka stiče prednost posle prvih 10 minuta. Zagrepčanima ne polazi za rukom da ustignu rivala iako su im konstantno disali za vratom. Na poluvremenu Krka je imala vođstvo od četiri poena prednosti.

Slična igra usledila je i u drugom poluvremenu. Cedevita je jurila prednost domaćih i konačno pred kraj treće deonice uspela da izjednači, ali su košarkaši Krke poentirali preko veoma raspoloženog Lalića u poslednjem napadu u ovom preiodu igre i sa blagom prednošću ušli su u poslednjih 10 minuta utakmice. Serijom 7:0 gosti iz Zagreba dolaze do željenog vođstva na dva minuta pred kraj. U neizvesnoj završnici činilo se da će ljubimci domaće publike doći do trijumfa, ali je Rajt solo prodorom u poslednjoj sekundi doneo slavlje izabranicima Jakše Vulića, koji je prvi put predvodio ekipu sa klupe.

Najefikasniji u Cedeviti bio je Marino Baždarić sa 13 poena, dok je 11 poena ubacio Predrag Šuput. Junak Zagrepčana Karl Rajt ubacio je 10 poena koliko i Miro Bilan. Najraspoloženiji u Krki Jure Lalić postigao je 17 poena, a Domen Lorbek je dodao 16 poena. Veteran Matijaž Smodiš je zabeležio 12 poena.

Cedevita je ovom pobedom ostala na 7. mestu sa skorom 13-11, dok su košarkaši Krke pali na 10. mesto sa skorom 9-15, koliko ima i devetoplasirana Cibona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter