0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan bolji u derbiju

Objavljeno: 10.03.13 u 18:50

bertans-lucic-partizan-igokea-starsport

Tek u četvrtom pokušaju košarkaši Partizana su ove sezone uspeli da savladaju Igokeu, ali ono što je daleko važnije je da se to desilo u trenutku kada je crno-belima trijumf bio neophodan kako bi osigurali mesto na završnom turniru ABA lige. Dakle, u meču 24. kola regionalnog takmičenja Partizan je pred 6.500 gledalaca u hali Pionir pobedio goste iz Laktaša sa 73:64 (13:17, 25:13, 20:18, 15:16), čime je ekipa iz Republike Srpske dovela u pitanje osvajanje prve pozicije nakon ligaškog dela takmičenja.

milosavljevic-partizan-igokea-starsport

Oba tima su prilično loše otvorile meč, makar kada je u pitanju napadački deo igre. Nešto bolje su se snašli izabranici Dragana Bajića koji su imali čak i šest poena viška, da bi se na odmor otišlo sa četiri poena prednosti Igokee.

lucic-partizan-igokea-starsport

Daleko najbolji period u igri Partizana bio je u drugoj četvrtini koju je rešio u svoju korist sa 25:13. Nijedan igrač se nije isticao, ali su svi zajedno konačno ličili na tim pa Igokea jednostavno nije mogla da pretpostavi sa koje pozicije joj preti najveća opasnost. Na veliki odmor crno-beli su odneli velikih +8 (38:30), da bi tu razliku u trećem periodu podigli na +10 (58:48).

gordon-partizan-igokea-starsport
Nakon četiri veza poena Gagića na početku četvrte četvrtine Partizan dolazi do maksimalnih 14 poena viška i već tada je postalo jasno da će crno-beli zabeležiti 15. pobedu u Jadranskoj ligi i da će se na taj način izjednačiti sa Radničkim i Budućnošću na trećem mestu na tabeli (uz bolji međusobni skor od oba tima), a da će na drugoj strani Igokea upisati šesti poraz, isto onoliko koliko ih na svom kontu ima i Crvena zvezda.

Poslednji trzaj Igokee desio se na minut i po pre kraja kada je spustila zaostatak na samo sedam poena, ali već u sledećem napadu Bertans je teškom trojkom preko ruku čuvara vratio dvocifrenu prednost Partizanu i tako otklonio i poslednju dilemu oko pitanja pobednika.

kolasinac-vujosevic-starsport

Košarkaši Partizana su prilično ravnomerno rasporedili poene pa su Lučić sa 13, Gagić i Gordon sa po 11 pogodaka bili najefikasniji. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Dozet sa 13, Jorović sa 12 i Brkić sa 11 poena.

Foto: starsport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter