1
Domaći fudbal

„Gluposti i laži“

Objavljeno: 10.03.13 u 16:36

JANKOVIC-ALEKSANDAR-PROMOCIJA_25

FOTO: starsportphoto.com

U nedeljnom broju Sportskog žurnala pojavio se intervjuu sa izvesnim menadžerom Stevanom Mikovićem, koji je preneo veći broj ovdašnjih medija, a u kojem ova osoba optužuje trenera Crvene zvezde Aleksandra Jankovića da mešetari, pre svega kada je u pitanju status Srđana Mijailovića.

Priliku da odgovori Mikoviću, zvanom Steva Majami, Janković je dobio preko Mocart Sporta čiji su novinari ovim povodom obavili razgovor sa mladim stručnjakom.

„Mislim da je pohvala kada u zemlji Srbiji „menadžer“ kritikuje trenera. Ali, sve što mogu da kažem je da su to gluposti i ozbiljne laži. Ne pada mi na pamet da kontaktiram sa menadžerima i roditeljima igrača. I mislim da je pogubno da menadžer sa ovakvom pričom zauzima centralno mesto u medijima. Kao trener institucije zvane Crvena zvezda mislim da nemam potrebu da javno polemišem sa takvim likovima.

„Ja sastavljam tim za koji ja odgovaram i za rezultat koji taj tim napravi. Ne interesuje me ko je tim igračima menadžer, jer sve što imam da im kažem, ja im to kažem u svlačionici i pred saigračima. Kao da su neki krugovi iščekivali da ne pobedimo Novi Pazar, pa da krenu u jače napade. Međutim, razočarali smo ih, a izgleda posebno su razočarani time što su baš Milijaš i Milivojević postigli golove“ – rekao je Janković, a potom se osvrnuo na priču oko Mijailovića koji je od statusa reprezentativca postao prekobrojan u timu Crvene zvezde pa se ne pojavljuje čak ni na klupi za rezerve:

Mijailović vrlo dobro zna šta bi trebalo da koriguje u svojoj igri i šta treba da uradi da napreduje. To sam mu rekao pred svima u svlačionici i tu nema tajni, ni foliranja. Nema zvanja menadžera i roditelja. Ja sa Mijailovićevim ocem u životu nisam pričao. Ali, isto tako neću dozvoliti da Mićko ispašta zbog jedne zlonamerne i insinuacije njegovog menadžera. Smatram da je potpuno bespotrebno odgovarati takvom čoveku. Taj čovek se oseća malo nelagodno. Jedno vreme je bio izuzetno moćan na Marakani i navikao je da svi njegovi igrači igraju i da drži monopol nad omladinskom školom“ – objasnio je trener Crvene zvezde.

Mocart Sport saznaje da je Miković imao izuzetan uticaj na Marakani za vreme vladavine Vladana Lukića i da je tada gotovo ceo omladinski pogon Crvene zvezde bio primoran da potpiše ugovore sa ovim biznismenom iz Crne Gore. Ko bi se usprotivio takvom predlogu završio bi kao Đorđe Despotović za kojeg nije bilo mesta na Marakani iako je klub iz Ljutice Bogdana u vreme kada je on prešao u subotički Spartak imao problema na poziciji napadača.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title & on google I just whent and bookmark it. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter